ULF THORESEN DELTAGER REDDET I TRILLEBÅR

04.07.2023

Nå kan den hedre tidenes kusk i Norge 

Danske Emoji fikk en start på livet få misunner ham. Han ble født ute på beite i et voldsomt uvær og måtte trilles til tørk i stallen med trillebår. 

Der og da så han ikke ut som en kommende stjerne, Emoji, men det er den blitt. Søndag er den og den danske suksesstreneren Flemming Jensen store outsidere i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg søndag. 

Eier Frantz Praëm, som en periode var travtrener i Norge, fant en riktig så pjusk hingst på beitet hjemme i Danmark 15. juni 2016. Emoji ble født på en stormfull dag og ble funnet kald og våt ute på marken. Da var den så sliten at den måtte hentes inn til tørk. Det gjorde eier Frantz Praëm med en trillbår. 

- Bildet ser litt verre ut enn det var. Men han var hoppens førstefødte og ble født ute i et voldsomt regnvær. Så vi tok dem inn til tørk, har Praëm fortalt til Trav365.no. 

Ettersom føllet var nyfødt og det var det enkleste, trillet de den inn. 

- Moren var urolig og på grunn av de fryktelige været var det enkleste løsning, ler han. 

Etter det skulle Emoji vokse seg stor, sterk, vakker og god. På 57 starter er det blitt 27 seiere og 11 andre. Så langt har den sprunget inn tett på 3,3 millioner. Styrken er 1.09,9-traverens fremste våpen, slik som mange fra trener Flemming Jensen. 

Søndag starter den fra spor en i Ulf Thoresen Grand International. Det kan borge for en overraskelse. Vinner den, legger den ytterligere 800.000 til premiekontoen. 

Det er løpet til minne om sulkylegenden Ulf Thoresen, som gikk bort 11. juli 1992 bare 46 år gammel. Han hadde da skrevet sitt navn med gullskrift i travsportens historiebøker som en av tidenes mest meritterte og dyktige kusker. På hans merittliste finnes VM og EM for kusker og sier i nær sagt alle de løp som kan vinnes. Thoresen vant over 4.000 travløp. 

I år er startfeltet i hans minneløp sterkere enn på mange år. Ti skarpskodde travere fra Italia, Nederland, Danmark, Sverige og Norge, står klare til å hedre legenden. 

- Det er et av de beste feltene vi har hatt på lenge. Her står storløpsvinnere og Elitloppsdeltakerne tett. Vi har med to hester fra Italia og en fra Nederland i år. Det sier noe om standingen løpet har ute i Europa. Over 30 år etter hans død, er Ulf Thoresens navn fortsatt forbundet med respekt og løpet til hans ære er et mange ønsker å vinne. Selv om vi ikke har de høyeste premiene i internasjonal målestokk er det ikke vanskelig å få topphester til dette løpet, sier daglig leder Øystein Dale på Jarlsberg Travbane. 

Dette er feltet:
1 Emoji, kusk Flemming Jensen (DK)
2 Power, kusk Robert Bergh (SE)
3 Usain Töll, kusk Carl Johan Jepson (IT)
4 Hades de Vandel, kusk Robin Bakker (NED)
5 Get A Wish, kusk Bo Westergaard (NO)
6 Best Ofdream Trio, kusk Kim Eriksson (NO)
7 Stoletheshow, kusk Frode Hamre (SE)
8 Feydeau Seven, kusk Magnus Teien Gundersen (NO)
9 Mister Hercules, kusk Örjan Kihlström (SE)
10 Banderas Bi, kusk Alessandro Gocciadoro (IT)

 

 

.