Sportsjefens vurdering av V65 løpene

10.05.2013

Jarlsberg fredag 10.mai

 

V65-1.avd

Et Ungdomsløp med ganske høy vanskelighetsgrad innleder V65-spillet. 3 Erina’s Boy har vært god fra dødens de par siste løpene, og her står han riktig til spormessig. Dag-Sveinung Dalen tilhører landets aller beste unge kusker, og det gjør at vår tro på ekvipasjen er stor.9 Pablo Carat står i stengt spor. Har opptrådd ustabilt i lengre tid, men også vist kapasitet over normalen. Satt fast etter tidlig feil sist. Feilfritt i toppstriden.  5 Ulixes kan også dukke opp langt framme. Han er ikke av de enkleste å få først i mål, men han er ganske kjapp ut og kan få et fint løp her. Tidlig kryss. Vi tar også med 2 Thai Madonna og 4 Odd Sunshine på bongene. Konklusjon: Gardering.

 

V65-2.avd

Mest tro har vi på 4 Bastian Mollyn i dette langløpet. Han var sterk toer på Bjerke sist fra dødens, og vant et tilsvarende langt løp på Momarken for halvannen måned side. Imponerte da, og kan lede fra start til mål her. 11 Moe Kringsjå har galoppert ofte i det siste, men har høy grunnkapasitet. Han trives på lang distanse, men må legge galoppskoen igjen i stallen skal han gå helt til topps i kveld. 3 Viktor Rozzi er også en sterk type. Mye galopp der i gården også, med farlig på en feilfri dag. Aaby Elda må vurderes tidlig på gardering. Feilet sist, men opphentingen hun leverte tyder på bra form. 10 Drømme Jenta har tatt turen helt fra Trøndelag. Vant fire løp i fjor, og tas tidlig med på gardering på mistanke. Konklusjon: Vi gambler på to kryss på bongen

 

V65-3.avd

Et spennede langløp med flere gode hester på startreken. 2 Scarlett Gede har kun gått et feilfritt løp i sitt nye hjemland, og det vant hun. Har fordel av bilstart, og sportrekningen kan kretsen rundt hesten ikke være misfornøyde med. Feilfritt i seiersstriden. Vi nøyer oss med tre hester på bongen. 9 Kain Face gjør sin første start på norsk jord og er et spørsmålstegn. God i prøveløpet og treneren er ganske optimist om bare hesten fungerer og viser hva han kan og ikke tuller seg bort.  5 Red Filly har vært overbevisende i to seiersløp over kort distanse. Takler hun lang distanse like god, blir hun livsfarlig for konkurrentene. 6 Joy Va Bene kan sjokkvinne på en god dag. Konklusjon: 3 hester på bongen.

 

V65-4.avd

9 Andy B.R. står med en lekker programrad som viser at hesten takler alle distanser.  Kan være et mulig singelkryss i kveld. Møter ikke avskrekkende konkurranse, men vi velger å ta med et par hester til på bongen. 6 Dorado imponerte oss i seiersløpet på Jarlsberg sist. Da satte han megafavoritten Orginal P. på plass og renset i bonghaugen. Seieren ble tatt fra dødens, og det skal en god hest til for å vinne fra en slik posisjon. 3 I Love Stacy’s Mom har konkurrert i tøffe omgivelser i norsk V75, på Solvalla og Åby, og er tilbake i enklere omgivelser enn hun er vant til nå. Tas med på god kapasitet og godt startspor. Konklusjon: 3 hester på bongen.

 

V65-5.avd

Et hoppeløp med vanskelighetsgrad midt på treet. Danskegjesten 1 Sentry Holmsminde blir vår favoritt. Fra spor en kan hun lede hele veien. Sist vant hun fra dødens på Åby og ga et godt inntrykk. Fra stallen rapporteres det om ei god hoppe som kan en 16-tid på distansen. 13 Mrs. Mrs. Jones er kanskje feltets mest kapable hoppe, men hun leverer ujevnt. Nå har hun i tillegg trukket bakspor på tillegg, og det kan bli plundrete herfra. Men som sagt, masse kapasitet sett opp mot de øvrige deltagerne. 6 Samsaia leverte en sterk høstsesong som Folkehest i Drammen. Hun kommer nok sterkere utover i sesongen med løp i kroppen. En typisk outsider i kveld. Ferske 4 Velocita skal også vurderes tidlig. To seiere på rad før galoppen ødela sist. Kan nok en god del bedre enn rekorden gir uttrykk for. 8 Playcore kan også mye på en dag det stemmer. 12 Paris Turf en dyping fra springspor på tillegg. Konklusjon: gardering.

 

V65-6.avd

Vi ender opp med banker i V65-finalen. Her er flere av grunnlagets beste lørdagshester på ferde. 12 Norheim Jærv får kun bekle outsiderplassen i vår vurdering. Det er utelukkende på grunn av at han har vær maksimalt uheldig og trukket spor tolv. Med et bedre spor hadde vi vurdert annerledes. Vår bankertips går til innersporets 1 Lome Brage som står meget innbydende til. Sist var han ute mot eliten og feilet seg bort. De to seirene før dette løpet tok han på enkleste vis. Det ligger an til tet fra start til mål tror vi, og vårt singelkryss denne omgangen er satt. Konklusjon: banker

 

 

V65-forslag kr. 540,-

1.avd: 3-9-5-2-4

2.avd: 4-11

3.avd: 2-9-5

4.avd: 9-6-3

5.avd: 1-13-6-4-8-12

6.avd: 1