Sportssjefens vurdering av lunsj-V5 løpene

10.04.2013

 

Jarlsberg torsdag 11.april

 

V5-1.avd

Vi tror to hester vil gjøre opp om seieren i V5-1. 11 Poker Face D.E. avla Norgesdebut på Bjerke sist, og var kun slått av gode Bear Cub. 4-årshoppa ga et positivt inntrykk, og hun kan forventes forbedret med løp i kroppen. Sporet i dag trekker ned, men hun er et opplagt kryss på bongen. Lokale 4 Viva Celine er i flott utvikling, og sist kom karrierens første seier her på Jarlsberg. Hun debuterer bak startbilen i dag. Det ser ut som om hun blir bedre etter hvert som løpserfaringen blir større. Vårt andre og siste kryss på bongen. Vurdering: Vi satser på to kryss her.

 

V5-2.avd

Her trår vi til med bankertips på 3 On Stride. Hingsten er meget rask fra start, og fra spor tre bak bilen kan han lede fra start til mål. På Sørlandet 9.mars var han tredje bak såpass gode hester som Bear Beta og Rapido Va Bene i et V75-løp for 4-åringer med grunnlag under kr. 200.000. Møter langt enklere selskap i dag. Det kommer også positive uttalelser fra trenerhold om hestens sjanser i dagens løp. Skulle vår favoritt ha en dårlig dag, er det flere om beinet. Vi tenker i første rekke på 6 Prada Vang, 10 Korean Dior og 4 Viva Giddex som aktuelle garderingsobjekter dersom du spekulerer i favorittfall. Konklusjon: Banker

 

V5-3.avd

Her tar vi med fire hester på bongen. 6 Kendrick Jr. er vår favoritt etter at han vant i årsdebuten på Klosterskogen på langfredag. Møtte om lag samme nivå på motstand da som han gjør her nå. Han startet fra spor 2 på Klosterskogen, så dagens sjettespor gjør det vanskeligere å gjenta bedriften igjen. 4 Fleetfoot Hanover kommer til start for første gang på 3 måneder. Treningsrapportene er gode, men det hefter spørsmålstegn på grunn av tidligere ustabil oppførsel bak startvognen. Kapasitet er det masse av. 9 Orion Hindø kan få et fint løp fra baksporet sitt. Han er i framgang og profiterer på hardt tempo underveis. Får løpet en slik utvikling, er han seiersfarlig. Tror også at 5 Vegas Yankee fortjerner et garderingskryss, selv om han ikke er noen gjenganger i toppen av premielistene for tiden. Konklusjon: Moderat gardering.

 

V5-4.avd

Et temmelig vrient kaldblodsløp som setter spillerne på prøve. Her er vi såpass usikre at vi velger helgardering. Løpets frontfigurer tror vi er 1 Vitas Jr. (ombalansert, Høitomts valg i løpet), 5 Lykkje Snert (fordel av sprint), 6 Nordbo Vinter (galopp sist) for å nevne noen.

 

V5-5.avd

Fire hester på bongen blir fasit i V5-finalen. Den 3-årige USA-importen 2 Talking Story er begunstiget i løpsutskrivningen. Han feilet seg bort i Holm Holmsens Minneløp på Momarken i kamp mot flere av Nordens beste 3-åringer i øyeblikket. Kjemper normalt om seier nå. 5 Noble Rite har vært meget god i vinter og vunnet tre av sine fire siste løp. Mest sannsynlig den hardeste opponenten til vår favoritt.  8 Touched By Lindy har trukket et vanskelig spor, og har galoppert i sine 3 siste løp. Han har kapasitet til å vinne dette løpet, men vi er usikre på ham p.g.a. de hyppige galoppene. 3 Financier avlegger årsdebut. Han er ganske rask ut, og kan få teten. Krysses tidlig på mistanke.  Konklusjon: Moderat gardering

 

V5-forslag kr. 352,-

1.avd: 11-4

2.avd: 3

3.avd: 6-4-9-5

4.avd: Alle (11)

5.avd: 2-5-8.3

 

LYKKE TIL!