Sportssjefens vurdering av V65-løpene

 

Jarlsberg fredag 5.april

 

V65-1.avd

Mange om beinet og det kan lønne seg å gardere ganske bredt i V65-innledningen. 11 Gary Volcano var knapt slått sist på Bjerke, og kan fort være vinneren selv fra bakspor. 12 Becky’s Rainman er kanskje den med størst kapasitet i dette feltet, men hingsten har galoppert mye i det siste, og kan derfor bare betegnes som en outsider inntil han viser stabilere takter. 5 Millamie gjør en spennende årsdebut og treneren har tro på henne i år. Det skal vel godt gjøres å vinne på direkten, men hun er et tidlig og opplagt garderingskryss. Fransk stammede 9 Ubert Mourotais er sterk og takler den lange distansen. Har flere pallplasseringer i det siste, og kan kanskje ta steget helt til topps i kveld. 7 Stjerne Stensgård leverer også jevne, fine prestasjoner og skal på bongen. Ta også med 6 Pretty Sleipner og 1 Renoir på bred gardering. Konklusjon: Et spilleløp med høy vanskelighetsgrad, garderinger påkrevd.

 

V65-2.avd

Her prøver vi å komme billig gjennom. 4 Excellent News har prestert jevnt på et høyt nivå, og fortjener av den grunn en soleklar plass på bongen. Et gunstig startspor og ikke avskrekkende sterk motstand danner grunnlaget for vårt valg. 7 Mc Steamy blir spennende å følge i årsdebuten. Vallaken vant hele fire av ni løp i fjor, og har potensiale langt utover grunnlaget han konkurrer i nå. Men så var det dette med første løp etter pause da. Ikke alltid lett å vinne slike. Men treningsrapportene er i hvert fall oppløftende, så et kryss av oss får hun uten tvil. Ønsker du å gardere ut over to hester, foreslår vi at du vurderer 3 Mr. Ratzeputz (positiv siste) og 10 Maje Cee (i utvikling) tidlig. Konklusjon: to hester på bongen.

 

V65-3.avd

Mange vil nok foretrekke å bruke et kryss i V65-3. 4 Rappfaksa blir soleklar favoritt. Hun har høy grunnkapasitet, er i utvikling og har levert flotte prestasjoner i vinter. I hoppas siste løp på Bjerke ble det tidlig galopp, men hun reparerte flott etterpå og fikk fjerde på ny rekord. I løpet før satt hun fast i Drammen. Mest sannsynlig en vinner, men vi putter på to garderingshester i jakt på litt større penger. 5 Gunda er ikke helt pålitelig i gangarten, men sist stemte det flott og hun kapret en sterk seier her på Jarlsberg. Kan gjenta på en god dag. Det siste krysset settes på 3 Gulheim Raia. Hun er også ustabil, men kan mye. Feilfritt mener vi hun kan yppe seg mot den store favoritten. Konklusjon: Rappfaksa en sannsynlig vinner, men vi jager favorittfall.

 

V65-4.avd

Uoversiktlig løp. 3 Tordin hadde en flott sesong i fjor med fire seire på fjorten starter og hele ni plasseringer blant de tre. Her finnes det potensiale, og startsporet i kveld kan man ikke klage på. 7 Prins Omer har levert på det jevne i år uten å overbevise. Ute i riktig selskap og ender normalt høyt oppe på resultatlisten i et slikt løp. 2 Finnskog Frikk slo Tordin sist etter å ha fått et gunstig løp underveis. Kan gjenta under samme forutsetninger. 9 Frøen Balder er ingen utpreget vinnertype, men leverer på det jevne. Kan få et fint løp fra spor ni, og har også tidligere vist raske avslutninger. På bred gardering tar vi også med 11 Nordli Spik og 5 Løten Nilla. Konklusjon: Vi garderer raust.

V65-5.avd

9 Photo Va Bene har vunnet åtte av karrierens tjueen starter. Det vitner om høy klasse. Spesilet bra gjorde hesten det i desember i fjor og i januar i år hvor han vant fire løp etter hverandre. Så fulgte en disk for galopp før den hittil siste seieren ble bokført 6.februar. Siden har det vært tynt. Men vi vet at hesten er blant de aller beste i grunnlaget sitt, men at travsikkerheten er et problem. Vinner feilfritt på normal form. Vi fikk et positivt inntrykk av 2 Max Thunder i seiersløpet på Jarlsberg sist. Da ledet han fra start til mål og vant uten at det kostet for mye. Han møtte enklere motstand da enn han gjør her i kveld. Vi ser for oss at en repetisjon av prestasjonen fra sist er sannsynlig fra spor to, og tar derfor med Max Thunder på bongen. Konklusjon: To hester som gjelder.

 

V65-6

Flere interessante hester er på farten i V65-finalen. 3 Alamo Boko peker seg ut som en klar bankerkandidat i våre øyne. Opp mot sitt beste er hingsten meget god, men helt jevn i prestasjonene har han ikke alltid vært. På Bjerke i slutten av januar imponerte han i seiersløpet. Normalt hadde vi også satt 9 My Happiness E.P. på bongen, hun har et skredderydd og gunstig løp på papiret. Men rapportene fra trenerhold tyder på at hoppa er et stykke unna storformen og startes for dra i gang årets sesong. Men fjorårets Hoppederby vinner skal selvfølgelig ikke undervurderes av den grunn og skal på bongen hvis man ikke har full tillit til Alamo Boko. Konklusjon: Vi singelkrysser.

 

V65-forslag kr. 504,-

1.avd: 11-12-5-9-7-6-1

2.avd: 4-7

3.avd: 4-5-3

4.avd: 3-7-2-9-11-5

5.avd: 9-2

6.avd: 3

 

LYKKE TIL!