Jarlsberg Grand Prix uka 2013 10-14 juli.

19.04.2013

Slik blir Grand Prix uka 2013, i år med 5 fullverdige travstevner.

 Arbeidet med planleggingen av årets Grand Prix uke på Jarlsberg har pågått en stund, og er nå kommet inn i en avsluttende fase. Den faste Jarlsberg publikummer kjenner nok ganske greit igjen de store trekkene i arrangementet, men det er gjort noe forandringer som redegjøres for nedenfor. Her er de fem travdagene presentert i nøkkelords form:

 

Onsdag 10.juli – V65

Tidligere år har onsdagen vært viet løp for de norskfødte 3-åringene. I år vil dagen ha karakter som en vanlig «onsdags» V65 slik man er vant til fra Bjerke.

 

Torsdag 11.juli – dobbel V5 – unghestdag (3-åringer)

Verdt å merke seg her er at torsdagen har gått fra å være en lunsj trav dag til å bli et fullverdig kvelds stevne. Unghest konseptet som før ble kjørt på onsdag (7 løp for norskfødte 3-åringer) er overført til torsdag. Det blir blant annet kjørt 4 løp i DNT’s UNGHESTSERIE. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut både med hensyn til det sportslige og det publikumsmessige aspektet.

 

Fredag 12.juli – V65 – unghestdag (4-åringer)

Det sportslige hovedoppslaget denne dagen er storløpet Jarlsberg Grand Prix. Løpet er et utslagningsløp for norskfødte 4-årige varmblodshester med kvalifisering og finale samme dag. På kaldblodssiden gis det også et variert tilbud for 4-åringene. Lavest fra grunnlag ca. kr. 20.000 til startmulighet for 4-årseliten. Løpsdagen inneholder også et løp for kaldblodseliten. Hele 7 av kveldens 9 løp gir startmuligheter for 4-åringene.

 

Lørdag 13.juli – V75 – Storløpsdag

Full V75-omgang med flere av banens storløp på menyen. Nytt av året er Nordisk Mesterskap Monte for kaldblodshester. Det skal ris av 5 forhåndsuttatte ekvipasjer fra hvert av landene Finland, Sverige og Norge. Øvrige storløp av spesiell interesse er Jarlsberg Grand Prix Hoppeavdeling for 4-årige norskfødte varmblodshopper, Jørgen Jahres Pokalløp for 3-årige kaldblodshester, Jarlsberg Midtsommerløp (Kaldblodscupen) og Thor Tholfsens Minneløp for stallansatte kusker. Ellers er det løp i Kaldblodscupen og i Grunndivisjonen og Sølvdivisjonen for varmblodshester. En lynrask supersprint for varmblodshester krydrer også løpsdagen.

Søndag 14.juli – Nordisk V64 – Nordisk storløpsdag

Jarlsbergs mest prestisjetunge storløp avvikles denne dagen. Ulf Thoresens Minneløp åpen og hoppeavdeling for 3-årige varmblodshester er hovedoppslaget. Anders Jahres Pokalløp er et tilbud til eliten for varmblod. Julistayeren for varmblod over hele 3100 meter er et løp som samler mange gode hester som har styrken som sitt våpen. Ulf Thoresens Utslagningsløp ble kjørt for første gang i fjor. I finalen møtes vinnerne av to kvalifiseringsløp og den hurtigste toeren i et skilleheat med 3 deltagere.

 

De detaljerte løpsproposisjonene settes i uke 17, og vil v