Sjokk fra Petter

Skrevet av Pål Jensen,  05.03.2012
Artikkelbilde
Hans Petter Tholfsen strålte om kapp med solen etter at Petter Rags vant V74-4 på Drammen - skimtes gjør også eier og trener Sølve Skinmo (alle foto: hesteguiden.com)

V75 Drammen 3. mars:
Hans Petter Tholfsen detonerte en skikkelig smell da han sendte Larviktraveren Petter Rags først over mål.

Dagen begynte strålende for Jarlsbergkuskene da de tok seg alle de tre løpene før V75 startet. Først knep Høitomt seg foran akkurat på streken med Prada Vang før Tom Erik Solberg vant overlegent med Baldergutt. I løpet for de stallansatte hadde så Silje Kristin Eilertsen full kontroll da hun ledet fra start til mål med fjerdevalget Rocky Plush - hesten som ikke hadde vunnet på sine første 56 starter. Etter at Silje overtok kuskeansvaret under Grand Prix-uken i fjor har åtteåringen nå bokført tre seire.
En tydelig fornøyd Silje Kristin Eilertsen konstaterer at Rocky Plush vinner V5-2 på enkleste vis.

ACOLYTE TOER
V75-spillet ble innledet med det siste kvalet i Sølvdivisjonen, og her var Frode Hamre storfavoritt med Acolyte Hanover som jaktet årets tredje V75-seier - femåringen var dog sjanseløs mot en for dagen strålende opplagt Lorne Elijon Gatling. Kendrick Hanover-sønnen forsvarte innersporet og dro unna i hardt tempo. Acolyte Hanover angrep fra tredje utvendig på siste bortre, men tethesten hadde flust av krefter igjen og vant på banerekordtiden 13.2/1700a. Acolyte avsluttet meget bra til annen på 13.6, mens Lars Anvar Kolle sendte stallkameraten Windshear inn til den siste trippelplassen.

Acolyte Hanover kan se frem til Sølvdivisjonsfinalen som går i Bergen 31. mars. Windsong Legacy-sønnen har vært med i alle fire kvalene med to seire, en annen samt en tredjeplass som resultat. Det har gitt 165.000 kroner innkjørt, mens hele 200 tusenlapper venter i finalen som går over 2100 meter autostart.

TIDENES V75-BOMBE?
I den andre avdelingen ble vi vitne til det som kanskje er spillets største overraskelse noensinne. Som desidert sistevalg og til 131 i vinnerodds spurtet Ofelia Vic inn til seier for Morten A. Pedersen. Stallmannen fulgte perfekt med i rygg på storfavoritten Embakasi, og ut av den siste svingen angrep 14. valget tilhørende hans arbeidsgiver Sigbjørn Kolnes - og sjokket var et faktum.

Når heller ikke dagens største favoritt Gomnes Tornado klarte å innfri i V75-3 lå det virkelig store penger i luften. Favoritten overtok riktignok teten tidlig tross tillegg, men slet med travet og feilet som slått på oppløpet - istedet kunne Remelden vinne for Kai Johansen.

STERK AVSLUTNING
Femårige Petter Rags vant debuten hjemme på Jarlsberg for et snaut år siden, men siden sto Mr. Commissioner-vallaken uten seier på elleve starter. Med desidert minst penger på konto og fra et håpløst ellevtespor var det derfor ikke så merkverdig at spillerne hadde gjort hesten til Sølve Skinmo til et tiendevalg i den fjerde avdelingen. Nå skulle det dog løse seg fi nt for hesten da løpet ble skjemmet av svært mange galopper. Hans Petter Tholfsen havnet dermed i tredje utvendig før han angrep i tredjespor på siste bortre. Via en meget sterk siste femhundre kunne Brækken-oppdrettet innhente Halle-traveren Chilleer/Eirik Høitomt så godt som på målstreken.

Til 35 ganger pengene vant Petter Rags på 17.1/2100a og med 50 tusenlapper i førstepremie nesten doblet hesten grunnlaget. I V75-spillet var det kun syv bonger igjen.

NY V75-SEIER

Lars O. Romtveit-trente Lome Jokeren årsdebuterte på beste vis med å vinne V75 på Klosterskogen i februar, og i den femte avdelingen var han ikke snauere enn at han la på til to strake. Sammen med Tom Erik Solberg fikk de en fin start og havnet etterhvert i andre utvendig. Kom opp utvendig for lederen rundt den siste svingen, og holdt farten meget sterkt helt til mål til en lengdes seier.

Femåringen tjente nye femti tusen og senket rekorden til 28.0/1700a. Den toppstammede H.G. Balder-sønnen har nå tatt fem seire på seks starter etter at Romtveit fikk hesten i trening for et halvt år siden. For V75-spillerne var det game over da ingen av de gjenværende hadde streket for tredjevalget.

SUPER KAI
Kai Johansen har hatt en fantastisk start på året, og denn lørdagen glemmer nok ikke Bjerkekusken med det første. Etter at han vikarierte med bravur bak Remelden sendte han likegodt inn sine to ordinære oppsitt inn til overlegne seier i dagens avslutningsløp. Svanstedt-trente Voodoo Hornline spurte ingen om teten og fjerdevalget lekte seg til triumf i Ludvig Nilsens Minneløp - her smøg Loverboy Pellini/Eirik Høitomt og Bullchip/Vidar Hop flott med til trippelplasser.

I V75-finalen ledet så Kai hele veien også med andrevalget Hjelset Lissi og catchdriveren har dermed vunnet hele åtte V75-løp denne sesongen. Kun Frode Hamre med ti triumfer er bedre, mens Tom Erik Solberg følger på tredjeplass med syv pinner. I V75-trenerligaen forble det uforandret med Frode solid plassert på toppen med sine ti seire - dobbelt så mange som Per Gottling.

Klikk for spillresultater som fullstendig premieliste

NESTE LØRDAG ER DET DUKET FOR JACKPOTOMGANG PÅ SØRLANDETS TRAVPARK