Rogers Pojke minnet Ulf

Artikkelbilde
Etter toppkusking av Kihlström kunne Roger Walmann juble med mesteren i bakgrunnen (fotos: hesteguiden.com)

SØNDAG 15. JULI:
Ulf Thoresens gode venn og samarbeidspartner Roger Walmann fikk æren av å hedre kuskelegenden da stallhesten Pojke Kronos spurtet hjem storløpet.

Etter fire dager med oppholdsvær gjorde nok engang værgudene alt de kunne for å ødelegge UTM-dagen, men for Roger Walmann vil nok alltid denne søndagen være en solskinnshistorie. I løpet til ære om mannen som har betydd så uendelig mye for svært mange i travsporten var det ekstra spesielt at han som kanskje kjente Ulf best skulle vinne minneløpet 20 år etter kuskegeniets bortgang.

PERFEKT LØPSOPPLEGG
Forhåndsavorittene Xquisite Chocolate og Nato Dream kjørte unna i hardt tempo på den litt sølete banen, mens Örjan Kihlström plasserte Pojke Kronos som tredjehest på innerspor et stykke bak. Frode Hamre valgte å slippe teten til Melander etter en 11-åpning første femhundre meter. Nato Dream passerte kilometeren på 13.5, og fikk så dempe litt på tempoet før landsmannen Ulf Ohlsson arbeidet seg opp på utsiden med råsterke Quid Pro Quo. Allerede ut av svingen hadde Quid Pro Quo slått Nato Dream, og hadde det ikke vært for "gubben i lådan" hadde den Svante Båth-trente treåringen vunnet. Örjan Kihlström hadde dog fått perfekt åpning da Flying Photo heiste nødflagg midt i den siste svingen, og med fritt frem leverte Donato Hanover-sønnen en herlig finish - allerede midt på oppløpet hadde den toppstammede italienskfødte hingsten avgjort til sin fordel.
7 Pojke Kronos spurter ned 8 Quid Pro Quo
Lenge ledende 1 Nato Dream har tapt for utvendige 8 Quid Pro Quo som igjen må se seg spurtslått av 7 Pojke Kronos. Bak sitter 6 Xquisite Chocolate og Frode Hamre som konstaterer at stallkamerat Valley Ivan kniper fjerdeplassen.

- Ulf har betydd alt for meg og er årsaken til at jeg står her i dag, sa en rørt Walmann på seremoniplass.

Vinnertiden ble 1.14.1/2100a og det vanket 600.000 kroner til det svenske andelslaget Easy KB.

OVERLEGEN FRA DØDENS
I hoppavdelingen fikk vi en meget god vinner i form av nok en italienskfødt unghest. Nederlandske Arnold Mollema vurderte lenge å starte Proud Wood i den åpne klassen, og Goetmals Wood-datteren hadde neppe gjort seg bort. Nå sikret de seg istedet 150.000 kroner ved å kontrollere alt tross utvendig posisjon hele løpet. Det var dog først i inngangen til den siste svingen at Mollema startet massasjen, men det var likevel tidlig klart at Proud Wood ville vinne.
Proud Wood vinner hoppeavdelingen for Arnold Mollema
AV SOLID VIRKE: Med hodet på skakke stakk hoppa enkelt unna på ny løpsrekord 14.7/2100a foran godt spurtende M.T.Harmony og Kenneth Haugstad.

Også Arnold kjente Ulf Thoresen godt og kunne fortelle at de hadde hatt mye moro sammen.

Proud Wood og kretsen rundt hoppevinneren
Fornøyde hollandske eiere sammen med Mollema som har tatt laurbærkransen fra Proud Wood. 

BO I STORFORM
Dagens tredje hovedoppslag var Anders Jahres Pokalløp og her fikk vi se en imponerende vinner i Bo Westergård-trente Crown's Banker. Tross en 08.8-åpning første 500 meter var niåringen enerådende i sluttfasen og seiret på 12.2/1609a. Bo vant dette løpet også for to år siden med Navy Seal, og han var ikke snauere enn at han tok nok en 100.000-kroners triumf i det påfølgende løpet.

Sune Palema har hatt problemer med å følge opp tidlige prestasjoner, men nå ser det ut til at Banker Hall-vallaken er tilbake for fullt. Syvåringen viste dessuten en ny side ved å åpne brennhurtig fra start, og fra tet var hesten til Skoie Stable i Mandal overlegen på glitrende 11.9 - lokale Mr. X.F. Royal og King Coral var langslått på de neste plassene.

Sune Palema vinner overlegent i V64-3
Sune Palema rundet millionen innkjørt og kronet en flott Jarlsberg-uke for Westergård-stallen.

FIN AVSLUTNING FOR KOLLE
Hjemmekusk Lars Anvar Kolle har vært blant landets beste kusker på hele 2000-tallet, og igjen beviste han sine fine kuskeferdigheter. Først lekte han hjem DD-1 med den svært talentfulle fireåringen Rocky Winner som vant uanstrengt på 13.5 full vei før han avsluttet ballet med å styre hendelsene i årets nyvinning Ulf Thoresens Utslagningsløp.

I kvalet gjorde nemlig Flemming Jensen-trente Power To Elegance et rått løp ved å vinne helenkelt fra dødens på ny rekord 12.7 - da hadde allerede Odd Arne Sagholen spurtvunnet det første heatet med Patricia Hastrup på sekundet svakere tid. I skilleheatet tok Kolle føringen og passerte første tusen på 23.3 før han økte farten.
Power To Elegance og Lars Anvar Kolle vinner utslagningsløpet
Etter 10.5 siste 500 hadde Jarlsbergkusken kontroll på hendelsene med Power To Elegance.

Vinnerhesten er forøvrig nylig kjøpt til landet av Rune Bergsvand og kommer til å bli trent på Tjodalyng ikke langt fra der Roger Walmann trente frem Habib som Ulf vant VM med i USA i 1986.

Det var ikke bare utslagningsløpet som hadde sin debut denne søndagen da man også for første gang kunne arrangerte V64 på Jarlsberg. Åsbjørn Tengsareid sørget for at de med seks riktige kunne hente 50 tusenlapper etter at han hadde spurtet hjem stayerløpet med sistevalget Bullmeister i V64-innledningen.

Klikk for spillresultater samt fullstendige premielister