Klar for Ulf Thoresen

Artikkelbilde
Med full spenst i steget vinner Xquisite Chocolate Forusbanens Hoppeelite på 11.3 (fotos: hesteguiden.com)

Xquisite Chocolate imponerte i helgen og trener Frode Hamre akter å starte hoppa i den åpne klassen.

Grand Prix-travet nærmer seg med stormskritt, og allerede på fredag er det innmelding til Ulf Thoresens Minneløp som fort kan bli et skikkelig pangoppgjør. Xquisite Chocolate imponerte jo allerede på Oslo Grand Prix-søndagen da hun utklasset gode konkurrenter på 12.6. Etter en galoppmiss på Sørlandet forrige søndag hadde Hamre meldt 3-åringen mot eldre, mer garvede hester i hoppeeliten. Det affiserte imidlertid ikke Chocolatier-datteren som spant til tet før hun slapp føringen etter drøye femhundre meter. Da åpningen kom i siste sving hadde hun få problemer med å ta ned lederen og samtidig holde unna for meritterte konkurrenter på knalltiden 11.3/1600a.

MØTER HINGSTENE
På seremoniplass kunne Frode fortelle at Ulf Thoresens Minneløp på hjemmebane var neste oppgave for topptraveren - og han poengterte at det var åpen klasse som var siktemålet. 

SEIERSGLEDE: Xquisite med laurbærkrans sammen med Frode Hamre og oppasser Berit Paulsen.

Xquisite Chocolate fikk 250.000 kroner for seieren, men dette er ikke den eneste 3-åringen Hamre har på stallen som nærmest bugner over av gode amerikaimporter - det er slett ikke sikkert at Xquisite blir den eneste hesten fra Ulleberg i årets UTM.

TO 11-TRAVERE I DUELL?
Sportssjef Tore Sten-Hansen har dessuten mange flotte utenlandske unghester på blokka, og øverst på ønskelista står vinneren av Treåringseliten på Solvalla. USA-fødte Nato Dream knuste motstanderne da han travet 11.7 for sin trener Stefan Melander på Elitloppssøndagen. Dersom det lykkes å få Donato Hanover-sønnen til Tønsberg har publikum virkelig noe å glede seg til.

Både Hamre og Melander har vunnet UTM tidligere. Frode med norskfødte Hot Chili Pepper for ti år siden, mens Melander vant året før med verdensstjernen Scarlet Knight - la oss håpe de to topptrenerne vil duellere i årets utgave av Ulf Thoresen Minneløp.

MANGE AKTUELLE
En annen Donato Hanover-sønn som det er gode sjanser for blir å finne på startstreken er italienskfødte Pojke Kronos i trening hos Roger Walmann. Den toppstammede hingsten har vunnet 4 av 7 løp - sist E3 Consolation. Hansen jakter også hestene som kjempet i E3-finalen der Chelsea Boko (Timo Nurmos) holdt knepent unna for Global Offshore (Åke Svanstedt) på fantastiske 12.7/2140. Aktuell er også den Tuomas Korvenoja-trente femtehesten Nostromo samt Quid Pro Quo (Svante Båth) som feilet seg bort som favoritt i den nevnte E3-finalen på Färjestad. Korvenoja som jo vant med Brad De Veluwe i fjor har dessuten ei meget talentfull dame som er aktuell for UTM hoppeavdeling.

TO GODE NORSKE
- Det er selvsagt mange hester man kan ønske seg, men det er alltid vanskelig å spå hvem av de aktuelle som blir å finne på startstreken. Jeg har avtale med Melander på onsdag, og det blir spennende å se hvor mange av utlendingene som kommer. To norskfødte er imidlertid klare i Tjomsland-traveren Flying Photo som kommer fra seier i Tamin Sandys Æresløp samt Rune Wiigs Jacuzzi O. som travet 15.6/2100a som annen i DNT's auksjonsløp, avslutter en sportssjef som går en travel tid i møte.