Happiness og ny norgesrekord

Artikkelbilde
Det gikk så det sprutet da My Happiness E.P. utklasset sine jevnaldrende sammen med Bo Westergård.

JGP HOPPEAVDELING:
My Happiness E.P. var like overlegen som Viking Frecel da hun vant på 12.1 for Bo Westergård.

Ira Helevi forsvarte som ventet sporet, mens Bo tok det rolig fra start med storfavoritten som likevel havnet i andre utvendig. Da dødenstravende Thai Merlot sørget for høyt tempo underveis (10.7/500 og 12.5/1000) ble det helt perfekt for My Happiness som gikk til angrep halvrunden igjen. Allerede inn i den siste svingen var det klart at lederen ikke hadde noe å svare - og det hadde ingen andre heller. I ensom majestet stakk Credit Winner-datteren unna i herlig stil på ny norgesrekord 12.1/1609a.

Seieren var verdt 200.000 kroner for eier og oppdretter Pål Granlund i Stall E.P. og hoppa har dermed vunnet 7 av 10 løp og rundet halvmillionen innkjørt.

OVERLEGEN GUBBE
En annen som tok en herlig storløpsseier var hjemmetrener Geir Flåten som viste seg helt overlegne i Jarlsberg Midtsommerløp. Sammen med sin seiersmaskin Tyri Gubben var de tidlig fremme hos ledende Pingo Ø.K. som de maserte i senk for siden å forlate selskapet fullstendig.

Flåten kunne dermed koste på seg litt publikumsfrieri i det Røste Bo-sønnen bokfører karrierens tiende seier.

Vinnertiden ble flotte 25.8/2640v og treneren la ikke skjul på at Derby er et siktemål for den stilige fireåringen.

HERLIG OPPLØPSFIGHT
Om de to foregående storløpene ble vunnet overlegent ble det desto jevnere i Thor Tholfsens Minneløp som avsluttet denne herlige V75-dagen. Truls Glittum føyk til tet med Zarbara Boko, men valgte å slippe til favoritten Gangster Advice da Herman Tvedt kom etter femhundremeter.

Da åpningen kom ble det en flott kamp mellom de to trenersønnene som Gangster Advice gikk seirende ut av.

Herman R. Tvedt har dermed vunnet to av de tre siste utgavene av dette populære løpet forbeholdt stallansatte. Førstepremien til den Bo Westergård-trente 6-åringen var 75.000 kroner.

FEM FØRSTEVALG
V75-omgangen ble veldig favorittpreget da i tillegg til de tre nevnte storløpsvinnere vant ytterligere to favoritter. Først ledet Vasadu og Frode Hamre hele veien i stayerløpet som innledet V75-spillet, mens også Carpe Emmanova innfridde i hoppeløpet sammen med Tom Erik Solberg og sikret seg 75 tusenlapper. Solberg vant også med tredjevalget Gomnes Dona som bokførte karrierens første triumf på svært overbevisende måte da hun utklasset sine medsøstre på flotte 27.5/2120v.

Den eneste overraskelsen sto Erlend Rennesvik for da han loset niendevalget Drav Siss inn til sterk seier i V75-2 - her feilet alle de tre forgrunnsfigurene Lome Brage, Tomdin Ø.K. og Tord Viking seg bort tidlig i løpet.

Klikk for spillresultater samt fullstendig premieliste