Fantastisk Ulf Thoresen-felt

Artikkelbilde
Blir det mer moro for Xquisite Chocolate og Frode Hamre på Jarlsberg søndag? (foto: hesteguiden.com)

Årets minneløp har samlet et herlig knippe treåringer som ærer mesteren tjue år etter hans bortgang. 

Jarlsberg har vist frem en rekke stortravere disse to tiårene fra herlige Tamin Sandy vant det første UTM i 1993 til i fjor da den finske kanontraveren Brad De Veluwe lekte med konkurrentene. Stefan Melanders Hambletonian-vinner Scarlet Knight, den finske fantomhoppa Passionate Kemp, den umåtelig stilfulle nederlenderen Marco Di  Jesolo, de populære hjemmetriumfene til Siem-hestene og det norske unghesttalent Hot Chili Pepper er bare et knippe av mange utrolige travopplevelser Ulf Thoresen Minneløp har bydd på.

TIDENES BESTE
Årets utgave topper dog det aller meste som har vært kjørt av 3-årsløp her i landet. Det er nemlig ikke bare èn kanontraver på farten, men en rekke stortalenter hvorav tre hester allerede har travet på 11-tallet. Ekstra moro er det at to av disse trenes på Ulleberg Gård i Brunlanes.

UTSØKT SJOKOLADE
Favoritt til å hente førstepremien på 600.000 kroner samt de flotte ærespremiene blir nemlig Frode Hamre-trente 6 Xquisite Chocolate som har imponert voldsomt etter at hun ankom fra USA. Hun lekte med gutta under Oslo Grand Prix-stevnet og forlot feltet på strålende 12.3, mens hun var enda lekrere da hun slo eldre garvede hopper under Forus Open-helgen forrige søndag. Da noterte hun utrolige 11.3/1600a. Den ekstremt startraske damen har dog trukket et spor litt langt ute bak bilvingen søndag, og i innerspor står en veldig tøff konkurrent i Melander-trente 1 Nato Dream som under Solvallas Elitloppsøndag knuste sine jevngamle konkurrenter da han travet 11.7.

LENNART SIN TUR?
Den tredje og siste 11-traveren i feltet er nok en USA-import på den suksessrike Hamre-stallen, nemlig 9 Valley Ivan som bare har gjort tre starter "over there", men ryktene sier at det dreier seg om en meget god hest. Lennart Bäverholm er eieren av hesten som i likhet med stallkamerat Xquisite er etter Chocolatier. Den Sandefjordbosatte Giovani-gründeren har satset hardt på travsporten i en årrekke og eide bl.a. europatoppen Rite On Line, men har aldri vunnet løpet til minne om Ulf.

Fra Sverige kommer flere gode hester som kan blande seg i leken - deriblant Ulfs samarbeidspartner Roger Walmann som har hatt sitt virke hos söta bror i mange suksessrike år. Hans 7 Pojke Kronos er slett ikke ueffen, men enda bedre er trolig Svante Båths 8 Quid Pro Quo som var favoritt til å vinne E3-finalen, men ble nedkjørt av en konkurrent. Finnene har ofte gode unghester, og i år har man to representanter som skal prøve å kopiere Brad De Veluwes fjorårsbravader. Både Pekka Korpis 3 Diamond Duo og Markku Nieminens 10 Quite An Avenger er svært gode travere som har gjort seg bemerket. Ekstra hyggelig er det dessuten at to norskfødte hester velger å starte i dette tøffe oppgjøret - både Øystein Tjomslands 4 Flying Photo og Rune Wiigs 2 Jacuzzi O. har vist seg svært talentfulle og gjør seg neppe bort. En sann norgesvenn er Lutfi Kolgjini som denne gang har med seg 5 Viking America som ikke blir blant de mest betrodde selvom hesten har vunnet på 13.2 - det forteller alt om kvaliteten på årets fantastiske Ulf Thoresen Minneløp.

Også i hoppeavdelingen av UTM er det svært mange gode hester som kjemper om 150.000 kroner.

Søndagens Jarlsbergprogram kan du kjøre ut her

NYTT UTSLAGNINGSLØP
En nyhet i år er Ulf Thoresen utslagningsløp for varmblodshester med inntil 400.000 kroner på konto. Her kjøres det to heat à ti hester der de to vinnerne møtes til duell som søndagens siste løp. Favoritt blir Trond Anderssen-trente Pebbe Simoni som har imponert voldsomt i to starter i år - hesten er eid av Kjell Skatvedt fra Sandefjord.


Dermed kjøres det totalt fem løp til minne om den beste travkusken verden har sett.

SPILL FRA MANGE LAND
Det er internasjonal V64 denne søndagen og i den andre avdelingen møtes varmblodseliten i Anders Jahres Pokalløp. I fjor stakk hollandske Arnold Mollema av med seieren med sin Unforgettable som dog har trukket et vondt åttendespor denne gang. Kanskje får vi norsk seier med Telemarkstraveren Mysterious som kjøres av banens Lars Anvar Kolle eller ren hjemmeseier ved Frode Hamres I'm The Answer?