Enormt av Viking Frecel

Artikkelbilde
Vidar Hop seiersdefilerer etter at Viking Frecel har gitt ham hans fjerde JGP-triumf (fotos: Pål Jensen)

JARLSBERG GRAND PRIX 2012:
Viking Frecel var i en egen klasse og satte likegodt norgesrekord i samme slengen.

Trener Jan Kristian Waaler lå ikke akkurat lavt før årets største oppgjør på hjemmebane, og nesten som alltid gikk det som suksesstreneren mente - bare hakket bedre denne gang.

Etter at Express Pepper og Hans Christian Holm tok ned det andre hjemmehåpet J.T.'s Crown i det første kvalet fikk publikum se et løp de sent vil glemme. Fra sitt innerspor forsvarte Vikingen lett føringen, og etter passeringer på 12.6 og 13.3 satte Vidar inn turboen. Da forlot Viking Kronos-sønnen feltet med mange lengder og kom ensom til mål på fantastiske 11.7/1609a. Dermed forbedret han Mystical Dreams syv år gamle norgesrekord med ett tidel - også den et Waalerprodukt.

Selvom Yankee's Photo var meget god tetvinner på 12.6 for Odd Arne Sagholen i det siste kvalet var all spenningen borte - at Viking Frecel ville spore finalen hele veien var en 1-oddser.

PARADEMARSJ
Med norgesrekorden i lomma ble finalen en ren sjarmøretappe for fireåringen som igjen forsvarte sitt innerspor, mens Sagholen la seg ned i lederrygg. Denne gangen gikk det i labert 16-tempo, og ikke før ut i oppløpet ga Hop gass - da gikk det til gjengjeld enorm fort og det ble mange lengder ned til Yankee's Photo.

Lenge før mål kunne Vidar Hop strekke armen triumferende i været - vinnertiden ble skrevet til 13.5.

Førstepremien var hele 300.000 kroner og Frecel tok sin fjortende seier og rundet 2 millioner innkjørt.

RÅ HEST - RÅ TRENER
For trener Jan Kristian Waaler fra Holmestrand var dette hans tredje JGP-seier, og han kunne fortelle at han hadde kjent i trening at hesten var skikkelig på hugget igjen. Derfor kom ikke seieren og norgesrekorden særlig overraskende på ham - en utrolig hest!


Det var godt med folk på tråkka og Hop og Waaler hilser på vei til seremoniplass.

Hesten er eid av Stall Viking Frecel og oppdrettet av Stall to kjekke Runer og en Helge.

Klikk for spillresultater samt fullstendige premielister.