Leon West til topps

Skrevet av Pål Jensen,  22.01.2012
Artikkelbilde
På lette ben spurtet Leon West og Vidar Hop inn til seier i snøføyka på Bjerke (begge foto: hesteguiden.com)

Lars Magne Søvik-trente Leon West rundet feltet til klar V75-seier på Bjerke lørdag.

Etter kraftig snøfall var det svært vinterlige forhold i hovedstaden, men den nyblivne femåringen taklet både bakspor og pigger på beste vis. Med høyt innledningstempo skulle det vise seg at det var køhestene som skulle gjøre opp i det første kvalet i Grunndivisjonen. Når Leon West dessuten fikk heng på gode King Of Friday i tredjespor på siste bortre ble løpsopplegget perfekt for Gidde Palema-sønnen. Vidar Hop vred femtevalget ut i drøye spor mot oppløpet og vallaken speedet inn til enkel seier på 17.3/2600a verdt 60.000 kroner.

STOKKETRIUMF
Leon West vant også V75 i Bergen for tre måneder siden, og etter at hesten i fjor høst ble flyttet til Sandefjord-bosatte Lars Magne Søvik har hele 202.000 kroner rent inn på kontoen til Stall Leon West. Andelslaget består av fem personer med nyvalgt formann i Stokke Travforening Tom Andersen i spissen. Han passet på å skryte av treneren, mens Vidar Hop på forhånd var skeptisk til den harde banen da den Hof-oppdrettede traveren har dårlige høver. Toppkusken kunne fortelle at hesten har veldig bra kapasitet noe han også beviste gangen før da han kom flott tilbake til fjerde etter galopp i Grunndivisjonsfinalen - beholdes formen kan det bli finalerevansje i Bergen 31. mars.

LAUMB TIL SOLBERG
Jarlsberg-trener Tom Erik Solberg hadde en av sine beste travopplevelser på tilsvarende kjøring i fjor da han vant både Meyer'n og Kongepokalen med Romtveit-duoen Bork Odin og Dotterud Teddy, men i år er disse storløpene flyttet til mars måned. I stedet var det ditto anerike Lars Laumbs løp som var hovedoppslaget og her innfridde Solberg med forhåndsfavoritten Voje Faks.
Voje Faks og Tom Erik Solberg
Etter å ha overtatt teten halvannen runde fra mål holdt Gottling-traveren unna for hardt angripende Mørtvedt Jerkeld.

Solberg har dermed vunnet to storløp bak Voje Faks som er bedre enn noensinne i en alder av ni år. På Leangen for fjorten dager siden ble Troll Jahns Æresløp et lett bytte, mens Järvsöfaks-sønnen igjen holdt unna etter at Solberg valgte å angripe tidlig fra tillegg. Det ble litt trøtte bein på slutten, men seieren verdt 100 tusen ble kontrollert med en halv lengde på 26.8/2680v.

Gravdal-duoen Stiv Kuling og Skibber hadde ikke sin beste dag og begge brøt løpet.

FRODE MISSET
Frode Hamre har startet 2012-sesongen på glitrende vis, men denne lørdagen tapte han med to av de største forhåndsfavorittene. I V5-spillet var Orchidea S.L.M. på jakt etter sin sjette strake seier, men Hamre advarte spillerne for at hoppa ikke hadde fordel av å gå med pigger fremme. Nå gjorde fireåringen slett ikke noe dårlig løp, men etter å ha travet utvendig store deler av løpet kunne hun ikke stå imot sistevalget Rubin Princess mot mål. I V75-finalen var Acolyte Hanover megafavoritt, og mange regnet med at saken var biff da Frode klarte å beholde innersporet. Muligens gikk det litt for fort innledningsvis for seiersmaskinen var sjanseløs på å svare avslutningen til Bo Westergårds Sune Palema og måtte nøye seg med tredje på 14.9/2100a.

I et montèløp imponerte Sverre A. Johnsen-oppdrettet Wictoria Laylock med råsterk seier - se komplett premieliste

FØRSTKOMMENDE LØRDAG FORFLYTTER V75-SIRKUSET SEG TIL TØNSBERG - startlistene blir klare mandag