Innfrir storfavorittene?

Skrevet av Pål Jensen,  10.01.2012
Artikkelbilde
Tar Frøyu Oda og amatørchampion Øystein Bjørnstad sin femte strake seier i V5-finalen? (foto: hesteguiden.com)

Med unntak av V5-3 er det klare forgrunnsfigurer i alle lunsjløpene i dag, men jeg mener å ha funnet gode utfordrere som gir valuta for pengene om de innfrir.

Forrige tirsdag dominerte Frode Hamre lunsjen og sendte tre kjempefavoritter først over mål, og da ble det kun småpenger å hente for de som fikk fem rette. Det kan helt klart skje igjen, men jeg syntes det er noen interessante motbud denne gang og dropper samlebonger.

Vi støter på en solid traver allerede i V5-innledningen, og la det være sagt med en gang - 8 RIVERSIDE ALONE har gode muligheter til å ta sin tredje strake seier. Det dreier seg nemlig om en meget sterk traver som slo bra hester fra utvendig posisjon sist. Muligens har motstanderne også fått såpass respekt for Michelsen-traveren at Vidar Hop kan kjøre frem å overta føringen tidlig, men selv fra dødens har Home Alone-sønnen gode vinnersjanser i et svakt felt.

Nå spurtet riktignok 6 Something New fint til tredje sist og pausehesten 7 Sioux D'Aunou kan en god del på sitt beste, men det er 3 BULLY som lyser frem som motbudet. Den startraske Master Thoj-sønnen står perfekt inne i grunnlaget og fra et kremspor er det tetgaranti for andrevalget. Husk at dette er en traver som er svært så god på sist beste, og faktisk vant V75 på 15.7 full vei volte som fireåring. Gjorde et solid løp fra tet til fjerde etter pause her på Jarlsberg 18. oktober - og ja, jeg varslet sterkt for 40-oddseren også dengang - travet 15.2 og var tapper. Galopperte seg så bort to ganger på rad før han holdt farten fint til annen bak kapable Bilbao sist. Nå setter proffkusk Austevoll seg opp bak seksåringen som er et artig kryss inntil den store favoritten.  

ENDELIG FOR PANTINI?
I V5-2 blir en formtoppet 3 ORIENT EXPRESSEN en naturlig favoritt fra perfekte betingelser. Danskeimporten har nemlig gjort to solide løp etter lang pause - først sto Great Challanger-vallaken på sterkt til sølv bak kapable Windsong før det ble en flott seier på Sørlandet sist. Fikk langt frem bak en trøg og svak Bungalow Bill, men kjempet flott på helt til mål. Har galoppert mye, og kan derfor ikke stoles på - også i Danmark som unghest feilet seksåringen ofte. Bestenoteringen på 15.6 satte han som vinner av et sprintløp på Charlottenlund. Blir vond å slå feilfritt, men en som er kapabel nok til å gjøre det er hittil seiersløse 7 PANTINI.

Glittum-traveren ble matchet i harde selskap som treåring, og var helt nede på 16.0 full vei (Märtha-kval).

I V75 i slutten av august travet Rite On Line-sønnen et flott løp til annen på 16.5/2100a kun slått av King Of Friday.

Hesten har dog variert veldig i prestajonene, men etter en liten pause har det dog vært klar fremgang to ganger på rad selvom raden ikke er noe blikkfang. Sto ille til mot klart bedre hester i begge løpene i desember, men gjorde klart godkjente innsater. I et lite felt med mange svake konkurrenter tipper jeg unge Glittum setter fart direkte, og da kan 15-prosenteren fort være en vinner av dette sprintløpet. 4 Petter Rags vant i debuten i fjor, men har ikke overbevist siden. 5 Bunglow Bill var god ved seieren, men har ellers vært direkte svak. 9 Diamond Hurricane er vel den siste med vinnermulighet, og de som spiller safe tar også med den jevne hoppa som dog bare har en seier fra Magnor å vise til.

JEVNT MELLOM FLERE
Den tredje avdelingen er en åpen affære hvor jeg velger å streke halve feltet - tar dem kronologisk.
1 Bonaparte R.M. sliter med halsen, men har et perfekt løp på papiret. Leder fort hele veien om hesten er frisk for dagen. 2 Dunderkarlsson er ikke akkurat den beste hesten på Anderssen-stallen, men forutsetningene er fine. Vant på 15.4 etter pause første gang ut i hans regi, og nå skal hesten være fikset opp igjen etter noen skuffende innsatser. 7 Playful Win er nok ingen typisk sprinter, og sporet er ihvertfall ikke gull - er dog sterk og det kan fort bli utslagsgivende. 9 O.M.X. Twenty er en ganske kapabel traver som møter riktig lag - går til mål og har seksåringen kontakt når det tutes for oppløp kan Larsen-traveren vinne dette. 10 Orion K. har gjort fine innsater etter pausen, og må helt klart regnes mot denne motstanden - en dobbel Glittum hadde gjort underverker på V5-verdien og utenkelig er det langtfra.

HELT SJEF?
I V5-4 (og DD-1) blir 4 BOZTHEMAN klar favoritt, og mye tyder på tet fra start til mål for Hamre-traveren.
Vant helenkelt på 16.4/2140a fra føringen på Momarken 19. november i fjor (foto: hesteguiden.com)

Alt taler for at femåringen får overta teten fra lynhurtige 2 Keiko N. tidlig i løpet, og da skal det normalt sett handle om en finfin sjanse. Viste bra form også i sin siste start - måtte da dra andresporet i Drammen og tapte kun knepent for formtoppede Chippon. Det mangler dog ikke på motstand, og jeg velger å spille tre hester på forslaget.
5 MILLIONDOLLAR BABY D. er en god hoppe som pleier å finne formen på disse tider (har vært solid rundt nyttår både i 2009 og 2010), og sist satt Chipmate-datteren fast med vinnerkrefter i V75. Blir det riktig underveis kan åtteåringen speede ned alle på oppløpet. Det kan absolutt også 6 X.O. HORNLINE som kommer ut etter 2.5 mnd pause. Søvik-traveren er meget solid på sitt beste, og treningsrapportene er gode. Legg også merke til at hesten vant direkte etter tre måneders pause i 2009 samt i sin andre start etter løpsopphold i fjor. Man bør derfor ikke bli overrasket om 7-åringen viser vinnerform direkte.

Det er flere plussvarianter i feltet, men jeg synes min trio hever seg litt over resten på kapasitet. 

3 FRØYU ODA har virkelig imponert i fire strake seire, og jakter hat-trick her på Jarlsberg i V5-finalen. Har vært veldig god i begge seiersløpene i Tønsberg, og sist på Mysen holdt Moe Odin-datteren enkelt unna for gode tilleggshester som hadde fått det sydd opp. Man skal imidlertid legge merke til at det er medsøstre Oda har tuktet i sine fire seiersløp, og motstanden er nok hakket vassere i dag. 

STERKE UTFORDRERE
Det skiller veldig på kryssene, og at en hest som 12 TURBOSON kun er markert på 6 prosent er svært spennende. Svenskegjesten holder nemlig toppform og tåler å gjøre grovjobben selv. Feilet som frisk på oppløpet i V75 sist, men var solid vinner fra køen på Biri 25.11 samt til annen bak talentfulle Torianna gangen etter. 10 KILE SJEFEN er like lite spilt, men husk at Sjefen-sønnen har vunnet 5 av 12 starter, og viste klar fremgang etter halsoperasjon sist - kun gode Stingers var foran. Har vunnet V75 tidligere. 2 ILLPRINS er i toppform, og niåringen som måtte vente til den 74. starten for å ta sin første seier doblet da han vant nok engang på Sørlandet sist. Sammen med Tom Erik Solberg står Pål Even-vallaken fint til igjen. 4 Huseby Sofie og 7 Valle Tora er to gode hopper, men jeg satser på at min guttetrio er de som eventuelt stopper Frøyu Odas seiersdans.

V5-FORSLAG, kr. 240,- (spillestopp kl. 13:37)

3,8
3,7
1,2,7,9,10
4,5,6
2,3,10,12

LYKKE TIL - tipset er oppdatert pr. kl. 10:45