Derbyvinneren møter faren

Skrevet av Pål Jensen,  12.01.2012
Artikkelbilde
Wik Stjernen og Gunnar Austevoll var uten konkurranse og kunne juble etter Derbytriumfen i fjor.

Det er klart for årets første fredagskjøring på Jarlsberg og i V65-finalen støter Wik Stjernen på Mørtvedt Jerkeld - far og stallkompis.

Det er et flott knippe elitehester som setter hverandre i stevne i morgen, men det store poenget er selvsagt at fjorårets suverene Derbyvinner møter sin far Mørtvedt Jerkeld - selv Derbyvinner anno 2005.

Klikk for fredagens baneprogram

FIGHTET MOT TEDDY
Wik Stjernen var en lysende årgangsener som radet opp åtte strake seire før en hvis Dotterud Teddy snøt ham for konfekten i Biri Oppdretningsløp og senere Kriteriet. 3-årssesongen innbrakte hele 965 tusen, men det skulle bli enda mer året etter. På den store Derbydagen var nemlig Wik-traveren i det umulige hjørnet og ble dobbeltmillionær da han denne gang henviste Dotterud Teddy til sølvet. For å befeste sin stilling som årgangsener gikk fireåringen ut i selveste NM på Sørlanget og tapte kun ytterst knepent for Moe Brage.

Etter etpar måneders pause er det nå altså klart for hestens første start som 5-åring i det som er en oppladning mot Lars Laumb-løpet på Bjerke neste lørdag.

MØTER FAREN
Wik Stjernen kommer fra Mørtvedt Jerkelds første årgang og faren er still going strong i en alder av elleve år - over seks millioner har Lome Elden-sønnen kjørt inn, og selvom skader har satt ham litt tilbake er det snakk om en skikkelig fighter som nok ikke har gjort sitt i banen enda.
Mørtvedt Jerkeld/Asbjørn Mehla vinner Derby foran H.G. Balder/Vidar Hop
UFORGLEMMELIG: Asbjørn Mehla kan puste lettet ut etter at Mørtvedt Jerkeld holder unna for tapre H.G. Balder og Vidar Hop i Derbyfinalen 2005 - 24.9/2600 travet Jerkeld i tidenes Derbyfinale (begge foto: hesteguiden.com).

POPULÆR HINGST
I avlen ser det ut til at Mørtvedt Jerkeld vil bli en flott tilvekst, og i tillegg til Wik Stjernen inneholdt 2007-årgangen også nestenmillionær Tekno Jerken og plussvarianten Art Kjarvald. Blant fjorårets treåringer kjenner vi godt til Dragon som i Romtveit-regi virkelig ble god utover sesongen - Dragon er deleid av Morten Wik som trener både Wik Stjernen og Mørtvedt Jerkeld. Selv med kun to årganger i startklar alder havnet Mørtvedt Jerkeld høyt på statistikken for 2011 og på snitt tronet han øverst med nærmere 10.000 pr. start.

Det skorter ikke på konkurranse i kamp om 20 tusenlapper i morgen. To Kriterievinnere (Horgen Tore og Gonagas), den svenske Derbyvinneren Særpefanten samt gode hester som Trollgutt, Kasper Mollyn og Joker Elden står på startstreken - og da har vi ikke nevnt hedershoppa Briskebyrappa som tar fatt på sin siste sesong.

VI KOMMER MED FERSKE V5-TIPS I 15.30-TIDEN PÅ LØPSDAGEN