Små felter - stor utbetaling?

Skrevet av Pål Jensen,  02.02.2012
Artikkelbilde
Tar Spirit Of Forests og Vidar Hop seg av V65-finalen på Jarlsberg fredag? (alle foto: hesteguiden.com)

Etter lørdagens V75-kjøring er det naturligvis endel hakk ned på kvaliteten førstkommende fredag, men skuffende er det at ingen av løpene er fulltallige.

Med unntak av montèløpet der kun ti hester er tillatt bak bilen er det ingen fulle felter i de åtte travløpene. Vinteren har riktignok satt sitt preg på Vestfold den siste tiden og kan ta noe av skylden, men vanligvis er ikke løpene så tynt besatte som denne fredagen.

Når det er sagt er det slett ingen walk-over V5- og V65-spillerne står overfor og det kan fort bli fine penger for de som gjør de rette dragene.

UT MED V4
Det er gjort endel endringer i produktsammensetningen på våre alenefredager kontra i fjor. V5 erstatter V4 og starter opp i det andre løpet kl. 18:30, mens V65 går fra 4 - 9. løp med spillestopp 19:25. Dagens Dobbel vil det som tidligere meddelt være mulig å spille på alle våre 42 travstevner i 2012.

Klikk for komplett baneprogram

FØRSTE LØP KLOKKEN ATTEN
Viktig å få med seg er også at kveldens første løp starter allerede kl. 18:00. Det er denne gang snakk om et rekruttløp der treåringene har tjue meter forsprang hvor to ustartede ungdommer prøver seg. 1 Ra Kasper er et ekte Mjølnerød-produkt, mens 2 Bjarnes Prins er en treåring etter Vincennes-triumfator Sjefsbrunen. Hestene på tillegg har heller ikke mange startene bak seg, og også hjemmeekvipasjene 4 Tordenfaks og 8 Huldre Fenta debuterer med kun et prøveløp på 1.40-tallet å vise til.

TOPPSTAMMET TRAVER
På snakk om Vincennes - en hoppe som startet på koksgrusen hele fem ganger var råsterke Luckpenny San, og i V5-innledningen skal hennes fireårige sønn 1 Lucky Lane prøve å ta karrierens første triumf. Lindy Lane-avkommet har ikke gjort noe spesielt vesen av seg i sine tre første opptredner, men Anderssen-traveren står veldig fint til her. To hjemmehester blir trolig verst i mot. Geir Flåtens 7 Going Royal har forbedret seg suksessivt og nærmer seg en seier, mens Christian Lid Kaasa får sjansen bak 11 Cigar Fighter som vant lett fra tet nest sist. Sist løste femåringen flott i to omstarter før det ble game over i den gyldige - kan få en god start fra springsporet. 

LEDER HELE VEIEN IGJEN?
Den andre V5-avdelingen er et travritt hvor vi får et gjensyn med Tom Forkerud-trente 3 Quad Julry.
Quad Julry og Liv Pedersen
Dette var jo hesten Liv Pedersen avgjorde montèchampionatet med på fjorårets nest siste dag - Siv Emilie Løvvold/Ross Du Vernay klarte ikke å innhente den usikre, men svært startraske og sterke franskmannen.

Det er riktignok etpar gode motstandere, og 7 Neon er også veldig rask i vei og har nok fordel av at det dreier seg om sprintdistanse denne gang. Står i likhet med 1 Icaria og 4 Cigaro News fint inne på pengene og har dyktige ryttere. Vi får også besøk av to svenske ekvipasjer i 9 Luckyline Goofy som vant et lunsjtrav på Bjerke før jul samt 10 Anna Del Mar og Sophia Jacobsen - begge må betegnes som outsidere.

NÅ DA AMBER
I V65-1 skal hopper med høyest 44 tusen på konto sette hverandre i stevne, og her kan 5 Amber Line endelig avlegge sitt maidenship. Etter flere sterke innsatser holdt det på å bli sjokkseier i V75 for den amatørtrente Hof-traveren lørdag.

Sammen med Kristian Malmin fikk femårshoppa perfekt åpning fra lederrygg og rakk nesten frem til Next Catarina.

En som skuffet en smule i det samme løpet var 3 Emilie Dreams som dere fikk gode rapporter fra her på hjemmesiden. Hoppene er ikke like gode hver gang, og travspillere har ofte en tendens til å kutte objekter som ikke innfrir forventningene - det kan bli en dyr lærepenge da More Chips-datteren skal være mer enn god nok her. Fint til står også 1 Candybar S.E., mens 6 Battle It Out har vist nok til å kunne ta sin tredje seier. 

EN ELLER MANGE
Eldpia og Ernst-Petter Knutsen vinner på Drammen
I den andre avdelingen blir 5 Eldpia og Ernst-Petter Knutsen den soleklare favoritten, men noe sikkert kort kan ikke ekvipasjen sies å være. Vant tre løp på bare fem starter i fjor, men skuffet en smule her på Jarlsberg for en måned siden - det er dog adskillig lettere i mot denne gang.  

Det er igjen snakk om et hoppeløp, og de som ikke tør stole på favoritten eller ser noe spennende under varmingen må nok belage seg på å bruke mye blekk i dette oppgjøret.

ET FLOTT SPRINTLØP
venter oss i V65-3 der det trolig vil bli kjørt hardt om posisjonene ned startsiden. 4 Ringo Playmate er veldig kjapp fra start, og Tom Erik Solberg akter nok å ofre mye for å komme til føringen.
Ringo Playmate og Tom Erik Solberg
Selvom Armbro Plush-vallaken er hardt meldt kan ekvipasjen lede helt hjem slik de gjorde her på årets første kjøring.

Motstanden er imidlertid tøffere enn vanlig og 1 Monica, 6 Rite Sakra og 7 Sno Long Boys er alle raske fra start og gode sprintere. Det er i aller høyeste grad også 9 Nintento Baunehøj og 10 Freestone, men det må klaffe fra bakspor. En som også kan avslutte vasst er 8 X.O. Hornline med luringen Thor Borg i sulkyen i det som fortoner seg som et fint spilleløp.

HUMBORSTAD MED BANKER?
I den fjerde avdelingen har 4 Baldrian en perfekt oppgave sammen med sin eier og trener Bjørn Humborstad. 10-åringen ser ut til å ha gjenfunnet gammel form, og har gjort to fine innsatser på rappen - sist til tredje mot gode hester under V75-kjøringen lørdag.
Baldrian og Bjørn Humborstad
Bokli Balder-sønnen er en god tetløper med seks seire på samvittigheten - på bildet holder han lett unna for Feseth Nils og Rigel Stjernen tilbake i 2006-sesongen. Fredag er motstanden høyst overkommelig og trolig piler Baldrian rett til føringen i det som ligner en skreddersydd oppgave.

En som dog også er på vei tilbake i form er 9 Megårds Knerten som etter en pause har vist stor fart mellom galoppene i årets to starter. Skulle Tommy Fløysand klare å holde V65-vinneren fra i fjor i rett gangart er han mer enn god nok, men faren for galopp på en oppjaget sprint er nok ganske stor. God kapasitet er det også på 6 Høvåg Faksi som kommer tilbake etter morsplikter. Järvsöfaks-datteren vant V75 her på Jarlsberg i 2010, men var i følge kusken langt unna toppform i prøveløpet. 5 Vinter Rauen holder fin form, men vinner svært sjelden mens hyperkjappe 11 Huldre Jon ikke vil først.

LOIS SCORER?
I V65-5 og DD-1 blir 1 Lois Lane favoritt fra perfekte forutsetninger - spørsmålet er om den toppstammede hoppa klarer å forsvare innersporet.
Gjør White Hart Lane-datteren det bør det være gode muligheter for nettsus og karrierens sjette fulltreffer.

Dette er faktisk kveldens tredje løp forbeholdt hoppene, og en sterkt medvirkende årsak til at det kun er ni startende i dette "populære" grunnlaget. To damer som er vant til tøffere omgivelser er V75-vinnerne 7 Viva La Diva og 8 Giant Image - det må dog løse seg fra vriene utgangsposisjoner, men i et lite felt er mulighetene absolutt tilstede. 5 Nordea Lavec vant sist hun gjestet banen, og Kolnes-traveren er en klar gardering om man ikke stoler på favoritten. Heller ikke 4 Quiet Starlight eller 6 Trinket er sjanseløse om det kladder litt for de mer betrodde.

STARTSIDEN AVGJØR?
I finalen vil det garantert blir laddet fra flere hender og skulle Vidar "gasser'n" Hop lykkes i nå teten bak 2 Spirits Of Forests bør seiersmulighetene være gode. Kendrick Hanover-datteren til trener Vidar Engebretsen har gjort mange fine innsatser, og med løp i kroppen bør seksåringen være ytterligere skjerpet ved denne anledning.

3 Zeus Blue Chip sylspurtet til lunsjtriumf sist, og må sees med en god mulighet som alle Hamre-travere. 1 Tag Sensation står igjen perfekt til for smygløp, og med klaff tilslutt kan Rite On Line-sønnen spurte til seier slik som tredje sist. 4 Do It, 5 Beijing Silas, 6 A.T.M. Champion og 10 Magneto Man er alle i god form og garderingsaktuelle.

VELKOMMEN TIL JARLSBERG - benytt siste sjanse til å se trav fra hovedrestauranten!