Jarlsberg-dominans i Trondheim

Skrevet av Pål Jensen,  13.02.2012
Artikkelbilde
No Big Deal sørget for nok en storløpstriumf for suksesstrener Frode Hamre (alle foto: hesteguiden.com)

Fem av V75-løpene på Leangen ble vunnet av våre lokale kusker og umulige Frode Hamre noterte årets tredje trenerdobbel.

Det var langtfra trivelige forhold i trøndelag denne lørdagen, men det brydde nok ikke våre tilreisende seg nevneverdig om. Lars Anvar Kolle, Eirik Høitomt, Tom Erik Solberg, Vidar Hop, Thor Borg og Frode Hamre tok alle turen til årets sjette V75-omgang - og utbyttet ble svært godt.

KOPIERER ALM TARAGON?
I den første avdelingen var det dog ingenting å gjøre med Tord Viking og Kai Johansen. Ekvipasjen som imponerte med helenkel seier på Jarlsberg for fjorten dager siden lot seg ikke affisere av seierstillegget og lekte hjem også det andre kvalet i Bronsedivisjonen - tar åtteåringen en Taragon?

ALL TIME HIGH?
I V75-2 skulle våre kusker dominere fullstendig, og Frode Hamres årsdebuterende 4-åring Brickbybrick beholdt oppskriftsmessig innersporet. Hamre valgte dog å slippe da kollega Kolle kom farende med International Lover som siden dirigerte i labert tempo. Det så ut til å gå mot en grei seier, men landschampion Eirik Høitomt hadde smøget perfekt med innvendig med 10. valget Gamnes Prinsecita som kastet seg foran på streken.
Gamnes Prinsecita og Eirik Høitomt
BARE JARLSBERG: 41-oddseren 11 Gamnes Prinsecita tar ned ledende International Lover og Lars Anvar Kolle på målstreken, mens 1 Brickbybrick sitter fast med alt igjen - på fjerde endte Glittum-trente 9 Pantini og Vidar Hop.

Spørsmålet er om Høitomt noengang har vunnet V75 til høyere odds - vi tviler!

INGEN TVIL
I den tredje avdelingen skulle Frode Hamre prøve å forsvare favorittstempeltet bak No Big Deal i Sigbjørn Rishaugs Minneløp (som Romtveit-trente Bullchip vant i fjor). Og nøyaktig som sist Viking Kronos-sønnen gjestet Leangen ble han avspist med dødens, men det affiserte overhodet ikke seksåringen som presset seg til tet inn i siste sving. Glittum-trente Orion Hindø/Vidar Hop angrep fra fjerde utvendig på siste bortre og var de eneste som kunne følge, men No Big Deal holdt farten helt inn i kassa til sin fjerde strake seier. Med 100.000 inn på konto har vallaken tjent hele 180 tusen på årets tre starter. Tredje ble meget godt avsluttende Nimbus Vang og Eirik Høitomt som dermed kompleterte Jarlsbergpallen.

STERKE DAMER
I hoppedivisjonen fikk vi en meget solid vinner i femtevalget Ylvruna. Lars Anvar Kolle satte seg tidlig til rette i dødens og kunne seile unna til klar seier på oppløpet. Det spørs dog om de hadde holdt unna for en feilfri M.G. Siri. Flåten-traveren som denne gang hadde vikarkusk Hop i vogna tapte mye på startgalopp, men etter en råsterk sisterunde og drøye spor i siste sving kjempet 7-åringen seg inn til annen. Mye betrodde Voje Spika måtte nøye seg med en fjerdeplass for Thor Borg.

Også Tom Erik Solberg ville være med på festen og sammen med forhåndsfavoritten The Taste Of Energy ordnet det seg veldig greit tilslutt. Eirik Høitomt overfløy nemlig med Puk som dro jevnt unna med Solberg i rygg. Der kunne Gottling-traveren sitte helt til inngangen til siste sving og da var det tidlig klart at The Taste Of Energy var den sterkeste med Høitomt på klar annen.

STOLPE
i programmet kommer Sexy Dirty Money til å ha neste gang 4-årsvallaken til Frode Hamre skal ut. I V75-6 var Cash Hall-avkommet gjort til kjempefavoritt, og da den verste konkurrenten feilet seg bort og Sexy Dirty Money attpåtil fikk en perfekt reise i andre utvendig kunne det nesten ikke gå galt.
Sexy Dirty Money og Frode Hamre
Hesten var dog ikke helt på topp for dagen, men vant på klassen kunne en strålende fornøyd trener og kusk fortelle.

INNFRIR V75-SATSINGEN
Etter fjorårets jubelsesong som ga ham Årets Trener-tittelen uttalte Frode at V75 var årets store mål. At han er i rute er ingen overdrivelse - hele åtte V75-triumfer er allerede bokført og han leder dermed både kuske og trenerligaen med klar margin. I kampen om landschampionat har imidlertid Tom Erik Solberg inntatt føringen med sine 27 seire som er to bedre enn Gunnar Austevoll med Frode på tredje med 24 triumfer hittil i sesongen.

Også i V75-finalen som var Egil Alnæs Æresløp hadde vi flere lokale håp. Morten Louis Johnsen-trente Torpa Glad førte an inntil han galopperte ved inngangen til den siste svingen. Da overtok Tom Erik Solberg med Voje Faks som så ut til å gå mot årets tredje strake storløpstriumf. Bakfra hadde imidlertid Åsajerven fått opp dampen og mot slutten av landets lengste oppløp sèg gamlekongen forbi til seier, mens Høitomt ble tredje bak Moe Brage.

Klikk for spillresultater som fullstendig premieliste

 LØRDAG ER DET BJERKE SOM STÅR SOM V75-ARRANGØR MED WIDDINGLØPET SOM HOVEDOPPSLAG