Full fart igjen

Artikkelbilde
Blir det ny seier for usikre Umulius med stødige Siv Emilie Løvvold på ryggen? (begge foto: hesteguiden.com)

V65 FREDAG:
Etter flere travfrie uker ønsker vi velkommen tilbake til vanlig fredagskjøring igjen.

Selvom sommerværet ikke akkurat har vært noe å juble for håper vi dere har hatt en fin ferie - og er klare for å nyte god travsport i månedene som kommer. Som dere kan se av terminlisten 2012 gjenstår 16 av årets 42 kjøringer, og i august vil vi avvikle fire stevner. Førstkommende fredag står V65 på programmet, mens vi allerede på mandag er lunsjtravarrangør.

Fredagens program finner du her.

INGEN UMULIGHET
Hjemmebanens Siv Emilie Løvvold blir svært sentral da hun blir hardt betrodd med 2 UMULIUS i montèløpet som inngår i begge V-spillene. 10-åringen er langtfra noe stabilt kort, og etter å ha tatt fem strake seire som femåring i regi Noralf Brækken ble det mest galopper for vallaken. For to år siden gjorde imidlertid hesten sørlending av seg, og i Berås-regi ble det hele ni seire i travritt. Etter en periode hos Alexander Heisholt står nå hesten i Kari Anne Knutsens trening. Siv Emilie fikk prøve seg for første gang som rytter på Buås Svarten-avkommet på Momarken 3. juli - det endte med lett seier på ny rekord 26.0/1640a. Motstanden i V5-1/V65-4 virker enklere, og feilfritt er det gode muligheter for at Løvvold øker forspranget i kampen om montèchampionatet som hun tapte med minst mulig margin i fjor. 

FLOTT 3-ÅRSLØP
Det er ni løp på programmet denne fredagen, og kvelden avsluttes med et svært spennende treårsløp i DNT's Unghestserie. Løpet er skrevet ut for varmblodshopper med maks 60.000 kroner på kontoen - hele 50 tusenlapper venter vinneren av V5-finalen. Åtte av de ni deltakerne har allerede prestert 16-tider på full distanse, og favoritt blir innersporets Thai Passion som Tom Erik Solberg akter å lede hele veien med. Åsbjørn Tengsareid tar turen med Forus Folkehest 9 Jegerinnen, mens svært suksessrike Kjetil Helgestad har gjort en super jobb med Rite On Line-datteren 6 Vijaya som ser ut til å ha arvet speeden fra sin far.


Trener Kjetil Helgestad, kusk Kai Johansen samt oppasser Kenneth Løkken etter Vijayas seier på Biri sist.

Kjetil Helgestad har gjort det meget skarpt med sin forholdsvis beskjedne virksomhet de siste årene, og hester som Super Tail, Super Fest Boy og Tord Viking er solide lørdagshester. Nå ser han altså ut til å ha gjort gull ut av Vijaya som har imponert i begge sine starter for Toten Trav AS (som i disse dager utvider med ny filial på Nannestad med fast kusk Kai Johansen som bestyrer). Til Jarlsberg kommer de med fire hester som alle har kapasitet til å kjempe om seieren.

V65-spillet starter som vanlig i det andre løpet kl. 19:00 og her står Helgestads 2 Super Com flott til - det er snakk om en lillebror til Super Tail som har innledet karrieren lovende. I den tredje avdelingen står en annen fireåring forlokkende til i springspor på tillegg. 13 Karmøy Juni har nemlig vist seg kraftig forbedret i sine to starter for Helgestad-brødrene. I V65-finalen som også er DD-2 har man igjen vært heldig i sporlottoen da deres nyervervelse 1 Great Comfort har en fin oppgave i et kvalitetsfylt hoppeløp med 16.000 kroner til vinneren.

VELKOMMEN TIL JARLSBERG PÅ FREDAG