Vi bankerspiller direkte

Skrevet av Pål Jensen,  28.10.2011
Artikkelbilde
Vi tror Hans Petter Tholfsen innfrir med favoritten Street Va Bene i V65-1 i kveld (alle foto: hesteguiden.com)

I en meget spennende V65-omgang går vi tøft ut med singelstreker i de to første avdelingene.  

Som dere kan lese i intervju med Rolf Mangelrød er 4 STREET VA BENE en hest han har veldig god tro på fremover. Etter en trøblete innledning på karrieren var den fintstammede treåringen et vakkert skue ved seieren på Bjerke sist. Fra tet lekte Korean-sønnen seg til seier på 18.4 full vei uten å være kjørt i bunn. Nå blir hesten veldig hardt betrodd i V65-innledningen - kanskje kveldens største favoritt - men når alternativet er heldekk synes vi et bankerspill er på plass.

Vi har nemlig god tro på at hesten fikser det trangesporet slik han gjorde fra andrespor nest sist, og feilfritt skal Street Va Bene være overlegen i dette feltet. Nå som helsen ser ut til å være på stell velger vi å stole på at Hans Petter Tholfsen loser vår banker trygt avgårde og innfrir vår bankertro.

PERFEKTE FORUTSETNINGER
En annen hest som inneldet svært usikkert var 7 VALLE TORA som var en notorisk galoppør før femåringen plutselig har opptrådd som forvandlet de siste månedene. Lome Kongen-datteren har travet som en klokke i sine seks siste starter, men i veldig harde selskap har seieren uteblitt.

Seier ble det dog i Drammen i sommer da Magnus Helland sendte hoppa tidlig til tet tross andrespor på tillegg, og holdt enkelt unna for en så god hest som Røvaren.

Selskapet Valle Tora møter i kveld er slett ikke egnet til å skremme. Sist overtok hun tet etter en 25-åpning bak bilen, men måtte seg seg slått på de siste metrene av gode Gylden Kongen (8 seire på 22 starter). Gangen før satt hun fast mot gode hingster, mens hun i august var ute i V75 to ganger på rad. Først klarte hun en tredjeplass, mens hun var meget uheldig underveis gangen etter her på Jarlsberg - sto da forøvrig 20 meter bak kveldens favoritt Tamarin.

Denne gang er det igjen et rent hoppeløp, men selvsagt langt svakere enn de hun møtte i de nevnte V75-løpene samt hingstene de to siste startene. Når den startraske damen dessuten har trukket et perfekt springspor i volten synes seiersmulighetene store. Nevnte Tamarin vant på trøtte bein her på Jarlsberg nestsist, men er jo mildt sagt svært usikker. Jeg tror det er mer fart i beina til Valle Tora fra start, og kjører Helland til tror jeg tetsjansene er solide - og at Tamarin igjen tyr til galoppen er vel høyst sannsynlig.

I et løp der salen garderer bredt satser jeg på at nestfavoritten leder hele veien - innfrir mine to bankere står vi meget godt rustet med seks hester i de resterende avdelingene.

TILLEGGSHESTENE GJØR OPP?
I V65-3 synes vi hestene på 20 meter stiller med de klart største mulighetene der en trio skiller seg ut.

Mest interessant er definitivt lokale 10 Borg Emil streket på mindre enn hver fjerde bong. Den sterke syvåringen til Tommy Fløysand har klar fordel av stayerdistanse, og denne gangen blir innledningstempoet neppe så høyt som sist - dermed blir Mentor Mollyn-sønnen neppe hengende i sporene. Det er snakk om en meget sterk traver som var solid vinner på 27.0 full vei utvendig leder på Biri for en måned siden.

Viste dessuten at han også kan avslutte fort da han vant et sprintløp i V65 fra køen - slo da stallkameraten Rigel Pål.

Flott til i springspor står en annen formsterk krabet i 24-traveren 12 Espe Trym. Er en skikkelig vinnertype som dog har det med å galoppere titt og ofte, men uten tull forsvarer fort Spang Best-sønnen favorittskapet. En hard nøtt å knekke kan dog Derbyfinalisten 9 Alsaker Piril bli. Har støtt på adskillig tøffere konkurrenter i sine fire siste starter, men var ikke til sin fordel i sist. Ble rapportert, og kommer nå ut etter pause som en stor outsider.

Vi står på denne solide trioen på lillebongen, men åpner for noen skikkelig smeller på storbongen.

7 Horgen Faks har et skreddersydd løp i kveld, men Gravdal-traveren gjør ikke annet enn å galopperer om dagen. Stayerdistanse er dog midt i blinken, og klarer kusken å lirke ham feilfritt fra start er det ingen tvil om at 9-prosenteren er god nok til å seiersstride - vant to løp på samme tid i fjor, og har tross alt travet 28.0 på distansen. 11 Suveren er ikke like kapabel, men slett ikke verst på sitt beste. Har nå fått en nyttig gjennomkjøring etter lang pause, og Flåten-traveren slo gode hester da han vant tredje gangen ut etter pause på 27.4/2100a i fjor - fjerner omtrent alt av bonger om han skulle vise seg fra sin beste side. 8 Edner får også plass på det største forslaget - her er formen dokumentert, men det er i høyeste grad også antivinnertendensene. En seier på nitti starter inngir ikke tillit, men svenskegjesten har en drømmeoppgave på papiret.

RÅSTERK TRIO
Også i den fjerde avdelingen står vi på seks hester, men nøyer oss med tre solide travere på det minste forslaget.

Flott til synes jeg 9 One More Flight og Christian Kaasa står. Danskeimporten har tjent over 200.000 denne sesongen - ofte fra svært vonde utgangsposjoner mot knallhard motstand. Fra dette perfekte smygsporet kan 23-prosenteren få en fordelaktig reise og med sin sedvanlige sluttspurt ta ned alle på oppløpet. Viste at han takler stayerdistanse da han vant fra dødens på 16.7/2609a  i september. Enda mer interessant er egentlig 8 O.O. Seven V.P. all den tid Kolnes-traveren er streket på ynkelige 14 prosent og åttenderangert i TGN. Helt utrolig selvom det er snakk om en hest som kommer ut etter pause fra et dårlig startspor. Husk dog at denne hesten travet 14.7 over tre tusen meter som femte i Forus Marathon i sommer - det duger i alle sammenhenger, og er femåringen i nogenlunde form blir han ikke enkel å stå i mot. Vant på 15.8 på distansen i hovedstaden i mai. Stor favoritt i løpet blir Hamre-traveren 7 Usnooze Ulooze som heller ikke går av veien for lange løp. Slo Tourbillion lett fra dødens i Derbykval og klarte en hederlig fjerdeplass i finalen. Synes dog auksjonsdyringen blir altfor hardt betrodd mot flere solide travere fra et dårlig startspor - klar strek, men ingen banker i mine øyne.

På storbongen får vi også plass til startraske 4 Bertie Invalley som kan lede lenge, sterke 5 X.O. Hornline som gjør fine løp hele veien samt 6 C.C. Athene som holder solid form og avslutter bedre enn de fleste.

HERLIG SPILLENØTT
Dagens Dobbel-1 og V65-5 er et flott hoppeløp med flere gode og lovende travere på startstreken.

1 Orchidea S.L.M. vant helenkelt for Frode Hamre i norgesdebuten, mens hun ikke var like god i V65 gangen etter - ble dessuten strøket her for en måned siden, men nå melder Hamre om en fresh dame som dessuten skal gå skoløs. Er veldig snar på volte, og takler trolig bilen også. Andrevalget kan fort lede dette fra start til mål.

4 Thai Merlot er dog en annen treåring med fremtiden foran seg. Den toppstammede Holdtung-traveren har imponert i sine to siste seiersløp, og Andover Hall-datteren har styrke til å vinne selv fra utvendig posisjon. En som ikke kan gjøre det selv er 8 Pirana som dog har meget høy toppfart, og klarer kusken å disponere henne riktig denne gang kan Good As Gold-datteren spurte inn til sjokkseier (markert bare på 10%). Like lite spilt er 2 Sunray Shadow som imponerte ved å vinne enkelt i lunsjen sist - tøffere imot i kveld, men ikke verre enn at Bjørnstad-traveren kan ta årets tredje pinne i den tiende starten. 9 Belle Modelle er en annen formsterk dame som igjen får sin eier i sulkyen. Har vunnet på Jarlsberg tidligere, og med klaff fra et interessant startspor kan den sterke Ganymede-datteren ta ned alle. Fint til står 3 Nordea Lavec som er klart bedre enn raden, og har mester i vogna.

Mye av nøkkelen til kveldens utbetaling ligger her, og utenom favorittduoen blir det svært interessant før finalen.

TROSSER TRENERENS SPÅDOMMER?
I V65-finalen blir tre hester knallhardt betrodd og vi er ikke i tvil om hvem som er best, men treneren ligger svært lavt i forhåndssnakket - vi tror han blir positivt overrasket.

3 Dahir De Liam er nemlig klassehesten i feltet, og viste i prøveløpet at formen neppe er veldig dårlig.

Å tolke trenernes uttalelser er ofte en kunst da noen er overoptimister, mens andre alltid er fornøyd med en premie. Vi skjønner at Anders Tovengen velger å ligge lavt etter at femåringen har vært borte fra løpsbanen i over et år, men når hesten debuterte for ham i fjor ble det enkel seier direkte - da hadde ikke hesten startet på seks måneder. Alle hestens seks seire har vært av det overlegne slaget - bl.a. på bildet da han vant et stayerløp i V75 foran meget gode hester (andrehesten 13 McCormick var sjanseløs på å hente tillegg). Slike helsehester er jo dessuten ofte best direkte ut etter pause før problemene kommer gradvis tilbake.

Nei, selvom kusken neppe får beskjed om å brenne kruttet i et 16.000-kronersløp første gang ut tror vi likevel Spotlite Lobell-sønnen vil kjempe om seieren fra et perfekt startspor - et dristig DD-drag!
1 Ringo Playmate er dog en soleklar strek på V65-bongene etter at femåringen virkelig har hevet seg de siste månedene. Vant helenkelt fra tet på 14.6/1609 her for fjorten dager siden, mens han feilet bort en lav 16-tid full vei på den trege Drammensovalen femte sist - bør derfor ikke skremmes av distansen, men det kan fort bli hardt tempo dersom favoritten 4 Obtain trykker på utvendig. Sagholen-traveren var solid dødensvinner på 16.1/2100a på Biri sist, men blir vel hardt betrodd i kveld da mange følger TGN-bankeren. Høyt tempo kan sørge for en aldri så liten bombe i siste avdelingen der mange nok nøyer seg med 2-3 streker. Således er 6 Lovely Lady interessant streket på kun tolv prosent - Søvik-traveren har tilgode å vinne, men klaffer det med opplegget kan kanskje hoppa avlegge sitt maidenship i kveld.

På storbongen tar vi også med formtoppede 5 Tiny Dancer med ditto formsterke Kolle i vogna - står perfekt inne på pengene. 10 Don't Tease Me har vært kraftig forbedret på slutten, og tas med som sjette og sistehest - som fireprosenter vil den fjerne det meste av bonger og sørge for kanonutbetaling. 

V65-FORSLAG (spillestopp kl. 19:35)

Lite, kr. 216,-
4 Street Va Bene
7 Valle Tora
9,10,12
7,8,9
1,2,3,4,8,9
1,3,4,6

Stort, kr. 1296,-
4 Street Va Bene
7 Valle Tora
7,8,9,10,11,12
4,5,6,7,8,9
1,2,3,4,8,9
1,3,4,5,6,10

Tipsene er oppdatert pr. kl. 16 - LYKKE TIL!

NB! Etter grått og overskyet vær med litt regn er det nå strålende sol og banen bør bli ypperlig.