Out Of Nowhere på Hortendagen

Skrevet av Pål Jensen,  05.10.2011
Artikkelbilde
Out Of Nowhere var overlegen Bjerkevinner sammen med Tom Erik Solberg i sin siste start (foto: hesteguiden.com)

Fredag byr vi på V65 med ni løp på programmet og de aktive kan glede seg over ekstrapremier i regi Horten og Omegn Travforening.

For noen uker siden var det Re Travforening som hadde sin dag her på Jarlsberg, mens det denne gang er Horten som byr opp til fest. I tillegg til seiersdekken vanker det gavepremie til kusk samt gavekort til både eier, trener og oppasser.

Stevnestart er som vanlig 18:00, men V65-spillet starter først i det fjerde løpet kl. 19:35 - se program.

Kvelden innledes med to 3-årsløp der først 14 kaldblodshester med høyest åtte tusen på konto skal ut å kjempe før elleve urutinerte varmblodsungdommer skal i ilden. I det tredje løpet skal amatørene i aksjon der de tre beste kvalifiserer seg til finalen på Bjerke 19. oktober.

HOPPENE INNLEDER
I den første V65-avdelingen setter tolv kaldblodshopper hverandre i stevne. Merkelig nok ville ingen starte fra grunndistansen 2100 meter, og dermed ble det inget tilleggsløp. Det er snakk om variable damer som dessuten ofte tyr til galoppen - typisk garderingsløp om ikke 5 Troll Jerva gjør som hun gjorde her på Jarlsberg 21. august og leder hele veien for Frode Hamre.

I V65-2 er det varmblodshoppene som skal til pers, og her skal det bli spennende å se om Finn Jensens 5 Power Photo Girl oppfører seg.

Danskeimporten var solid ved Bjerkeseieren, men har feilet seg bort i de to øvrige startene (foto: hesteguiden.com).

Den fireårige S.J.'s Photo-datteren er forøvrig sportssjefens frekke bankertips denne kvelden - se tipsene 

ARMEN I VÆRET LØP
For de garvede kuskene som vinner løp omtrent annenhver dag utløser det sjelden jubelscener når de passerer målstreken først. Mye større glede er det imidlertid når ungdomskuskene vinner, og i V65-3 skal tolv kusker i alderen 16-23 år kjempe i Buskerud og Vestfold Travforbunds ungdomsserie. Dette er det trettende løpet i serien i år, og det er flere gode hester som skal kjempe om førstepremien på 16.000 kroner - deriblant 5 Real Cosmic som kommer ut etter lang pause med dyktige Ole Johan Østre i vogna.

Klikk her for å se poengstillingen i Ungdomsserien.

LANGVEISFARENDE GJEST
I den fjerde avdelingen vanker det atten tusenlapper til vinneren som har fristet Bergensgjesten 4 Kringelandtellus til å ta turen over fjellet. Järvsöfaks-sønnen til Geir Arne Eriksen er en sterk krabat som har fått løp i kroppen etter pause, og neppe tar turen uten seiersambisjoner. Møter ikke avskrekkende selskap med unntak av 10 Ovedølen som dog har sviktet som 1.3-oddser to ganger på rappen.

Om Tom Erik Solberg ikke innfrir med Kringelandtellus har han en enda større sjanse i V65-5 og Dagens Dobbel-1 i form av knallgode 6 Out Of Nowhere. Den femårige danskeimporten til trener Per Gottling er en lørdagshest som kommer fra overbevisende V65-seier på Bjerke forrige onsdag og kan vise til fem seire på ti starter i år. Hamre-treåringen 3 Saturn Blue Chip samt formtoppede 4 Script Kiddy S.C. står i bedre spor og er ingen kastekjepper.

ÅPEN STYRKEPRØVE
Et fint stayerløp med 20.000 kroner til vinneren avslutter kvelden - og her er det mange om beinet. 15 Lily West står leit til på tillegg, men holder den lokale hoppa seg rolig underveis har hun vist så gode takter på slutten at hun kan runde alle.

V65-TIPS PUBLISERES CA KL. 14 PÅ LØPSDAGEN