Vi banker direkte

Skrevet av Pål Jensen,  04.03.2011
Artikkelbilde
Må vi gjemme oss etter V65-1 eller ordner Nume Balder og Ernst-Petter Knutsen biffen (foto: hesteguiden.com)

I en utfordrende rebus velger vi å satse på Nume Balder allerede i V65-innledningen. 

Både kusker og spillere har en tendens til å brenne kruttet for tidlig, og da blir det ofte tungt å stå distansen ut. Det er tilslutt pengene deles ut, og mange spillere har lett for å sette opp bonger veldig lik pyramidene i Egypt - mange hester i de første avdelingen og tynnere og tynnere etterhvert.
Vi velger å kjøre motsatt - en strategi som ofte viser seg mer lønnsom (man får mer betalt om det vinner lavt rangerte hester på slutten av V-spillene da endel spillere sitter igjen med få streker etter å ha malt på for mye i starten).

INGEN KLINK VINNER
Nå skal det sies at 6 NUME BALDER langtfra er noen sikker vinner i V65-1, men at vi spiller den beste hesten er vi rimelig trygge på - det er galoppen i mot. Vi noterte oss at Ernst-Petter Knutsen uttalte at hesten hans ikke er spesielt usikker etter seiersløpet nyttårsaften, og som han sier feiler 4-åringen aldri i trening. I kveld har amatøren funnet en perfekt oppgave for H.G. Balder-sønnen, og kusken har etterhvert fått bedre innblikk i hva Nume Balder liker og ikke liker i løpsbanen. Feilfritt er det neppe noen som rører spillefavoritten som dessuten er ganske kjapp i vei. Med bare to hester på strek tror vi vår singelstrek befinner seg tidlg der fremme, og i mot dagens konkurrenter bør vinnersjansen være solid.

2 Annegull har ikke travet fortere enn 36, og bør være et enkelt bytte for Knutsen-traveren. 4 Linus T.G. gjorde noen meget gode avslutninger til seier på høsten i fjor, og den fintstammede Gundersen-traveren er nok nærmest på kapasitet. Er imidlertid treg ut og langtfra sikker på beina - vi synes det ser vrient ut første gang ut etter pause.

MATADOREN BESTEMMER
Vi har god tro på at 7 Matador F.I. tar seg av montèløpet i den andre avdelingen.

Goetmals Wood-sønnen støter på klart billigere selskap enn hun har møtt og slått tidligere, men flere svake prestasjoner før pausen har faktisk gjort vallaken til et foreløpig femtevalg! Det er bare å bukke og takke da eier og rytter Elsie Hafskjold melder om en meget pigg hest i trening, og som dere kan lese i kuskekommentarene på travritt.no satser hun fra start. 7-åringen er meget rask bak bilvingen, og vi håper og tror Elsie sporer hele veien. Foreløpig bare markert på bare 21 % blir Matador F.I. vårt klare førstevalg samt utgang på det store systemet.

Siden løpsformen er litt uviss tar vi med ytterligere tre hester. 10 Dreamcatcher blir favoritt i V65, og det er ikke så rart med tanke på de tre siste montèløpene 8-åringen har gjort. Vallaken har nemlig solide avslutninger som sitt varemerke, og denne kjemper garantert i toppen igjen. Løpets luring er 2 Zoogan Bowl - ikke bare fordi han skal tøyles av landets største travritt-talent, men også fordi 8-åringen kommer ut i ny regi. Gamle hester tenner ofte til i nye omgivelser, og husk at Zoogan Bowl gjorde det meget sterkt i fjor. 6 Lille Siem er også spennende da det meldes om utstyrsendring på den formsterke 8-åringen (draskylapper).

Vi synes disse fire skiller seg ut uten at 1 Tichy's Tale eller 8 Beak's Ocean er sjanseløse.

OVERPACE GIR SJOKKVINNER?
I den tredje avdelingen kan det fort bli en meget kjapp innledning. Det er snakk om en autosprint og de tre forgrunnsfigurene er nok alle svært interessert i føringen. Dersom åpningen blir for hard kan vi få en skikkelig verdistigning da fjerdevalget er streket på ynkelige 5 prosent!

1 Burmas Yankee kommer med toppform i kroppen, og selvom Holm-traveren er svært rask fra start kan det bli tøft å holde 4 K.L.M. Linedancer og 5 Olympic Pine fra livet ned startsiden. Burmas Yankee er dog ikke avhengig av tet, men når dagens største favoritt står i fare for å bli overfløyet MÅ det bare garderes. Linedancer holder mye bedre form enn raden indikerer, men selvom Søvik-traveren har møtt gode hester har hun bare en seier på 32 starter å vise til. Hynne er på tynn is med bankervalget på RD her.
Meget spennede som en foreløpig 16-prosenter er Olympic Pine. Tangen-traveren kommer ut etter pause, og den svært kapable More Chips-sønnen har fått god trening i vinter.
Olympic Pine og Vidar Hop
Vant dessuten på overbevisende måte direkte ut etter pause i fjor, og med Hop i vogna er det slett ikke umulig at 6-åringen sitter pang i tet - da er løpet kjørt om hesten er på topp.

Stort tempo innledningsvis kan bety at hester med tørt krutt kan spurte inn til sjokkseier, og vi betaler for tre slike.
2 Tamina Rascal står perfekt til på favorittdistansen, og selvom hoppa ikke har gnistret på slutten vant 8-åringen to løp i fjor. 9 Sierra Man hadde en formtopp på samme tid i fjor, og kan få et perfekt opplegg med lovende Dalen her. Husk at denne kunne vunnet Aktaion Grand Prix som fireåring da han tross posisjonsproblemer ble fjerde da han travet 13.8 i finalen. Også 10 Hobo Crown vil fjerne 97 % av bongene, og her er nok formen adskillig bedre enn raden indikerer. Halle-traveren har dessuten en brukbar kusk i vogna og er vant til å møte harde konkurrenter. 

UTFORDRER ØSTFOLDKAMERATENE?
Nok engang skal flere av våre bedre kaldblodshester sette hverandre i stevne her på Jarlsberg, og med ferja fra Moss kommer en meget sterk kvartett. Både 6 Gonagas og 7 Atom Lynet holder absolutt toppform, men det er usikkert hvem som kommer seg til tet fra springsporet.  Begge er soleklare kryss sammen med speedkulen 8 Amor Even som kan ta ned alle tilslutt. Mer uviss form har 5 Særpefanten, men det er snakk om den tøffeste av de fire - spennende streket på bare 1 av 5 bonger.
Vår soleklare outsider og kanskje kveldens beste spill er imidlertid 9 Grindstad Jahn streket på 6 %. Fikk en nyttig gjennomkjøring etter pause sist, og husk at Sjefen-sønnen var helt rå under en lengre periode i fjor. Helgestad-traveren har helsvette avslutninger å by på når formen er på plass, og det er jo for sent å spille hesten når formen er dokumentert. Vi synes 10-åringen holdt farten meget fint etter et tøft løp i årsdebuten, og med ytterligere fremgang kan det smelle skikkelig i V65-4.

TILBAKE I SLAG?
Den soleklart beste hesten i V65-5 heter 7 Torden Rapp.

Harstad-traveren så ut til å gå mot stjernene da han i fjor som 4-åring imponerte stort i flere løp. Kvalet til svensk Derby på overbevisend vis (27.4/2140a), mens han feilet bort en 26-tid i finalen til 5.6 i odds mot Norheim Faksen og Co. Ble satt i Teigen-trening før vårt Derby, men fikk det ikke til. Slet med travet, og heller ikke hos Geir Flåten fant Pål Even-sønnen tilbake til godtaktene. Nå er det Jan Martin Bjerring som står for treningen, og sist avsluttet Torden Rapp flott til tredje. Dagens stayerdistanse skal være til hestens fordel, og treneren melder om en meget fin hest i trening (ble behandlet i to kneledd på nyåret). Møter ikke avskrekkende selskap og streket på bare 1 av 4 bonger som et foreløpig tredjevalg er dette vår klare utgang på systemet samt holdepunkt i V4 og DD.   

9 M.G. Siri blir storfavoritt, og Flåten-hoppa har da også gjort det meget solid i sine tre V75-starter i år. Har vist seg meget sterk, og har garantert ikke problemer med distansen. Denne gang er det dog ikke snakk om et rent hoppeløp, og galoppene ligger heller ikke langt unna.
10 Kosak og 11 Egil kommer begge ut etter pause, og står distansen med bravur. Førstnevnte vant direkte etter pause i fjor, og vi tror 6-åringen bare har hatt fordel av en pust i bakken. Har gjort solide løp mot gode hester, og streket på 3 prosent MÅ den tidlig på bongene. Slowstarteren Egil har stor fordel av langløp, og er Teigen-traveren i løpsform direkte kan Høitomt lose den sterke Lome Elden-sønnen inn til seier.
1 Stumne Blikk er også av den sterke typen, og her er nok formen bedre enn de siste innsatsene tyder på. Løser det seg fra innerspor kan 9-prosenteren ta ned alle sammen med luringen Borg. 3 Bua Elden møter gode hester, men har ellers fine betingelser sammen med lovende Østre. 4 Alsaker Piril får også plass på storbongen, men andrevalget er overspilt i våre øyne - høy galopprisiko samt knalltøft meldt.

FIRE I BÅNN
Vi synes fire hester skiller seg litt ut i V65-finalen - to av dem har vært heldige i sporlottoen.

2 Super Easy står perfekt til i ny regi, og med fine treningsrapporter må den tøffe Super Arnie-sønnen regnes. Unngås dødens tror vi 7-åringen kan vinne direkte streket på mindre enn 20 %. 3 Taylor Superb jakter føringen, og som alle Heisholt-travere holder han toppform for dagen. Blir dog vel stor favoritt mot tøffe konkurrenter.
Langt verre til står seiersmaskinen 8 Yumbo Yob, men vi mistenker Cato Antonsen for å kjøre til direkte med andrevalget. Var knusende overlegen nest sist, og er uansett ikke avhengig av tet for å vinne. 12 Uni Vivant er bare et femtevalg da Killingmo-traveren står med en litt rusten rad. Treneren kommer med bare denne hesten til Tønsberg i dag, og 9-åringen viste i fjor at han er mer enn god nok til å gå den tunge veien og likevel vinne et slikt løp.

V65-FORSLAG (spillestopp kl. 19.05)

Lite, kr. 120,-
6 Nume Balder
7 Matador F.I.
1,2,4,5,9,10
5,6,7,8,9
7 Torden Rapp
2,3,8,12

Stort, kr. 1200,- (utgangshest-system over to bonger)

Stamme 3.360 rekker (1*4*6*5*7*4)
6 Nume Balder
2,6,7,10 (utgang 7 Matador F.I.)
1,2,4,5,9,10
5,6,7,8,9
1,3,4,7,9,10,11 (utgang 7 Torden Rapp)
2,3,8,12
** Dersom stammen inneholder alle vinnerne må vi ha inn minst èn av de to utgangshestene for å få 6 riktige.

V4-FORSLAG (spillestopp kl. 20.05)

Kr. 200,- (20 rekker à kr. 10,-)
5,6,7,8,9
7 Torden Rapp
2,3,8,12
2 Sunking G.T.

DAGENS DOBBEL-FORSLAG (spillestopp kl. 20.25)

Kr. 200,- (4 komb. à kr. 50,-)
7 Torden Rapp
2,3,8,12

LYKKE TIL (tipsene er oppdatert pr. kl. 15:00)