Yarrah Boko til Jarlsberg

Skrevet av Pål Jensen,  24.06.2011
Artikkelbilde
Trolig får vi gjensyn med Yarrah Boko og Kai Johansen under Grand Prix-travet (foto: hesteguiden.com)

Norges nye travstjerne har stayerløpet under JGP-søndagen som neste siktemål.

Den Trond Anderssen-trente 6-åringen har tatt steget inn i den ypperste Europaeliten denne sesongen, og på bare elleve starter har den svenskfødte Coktail Jet-sønnen tjent over 2 millioner. Det har dog medført at Yarrah Boko kun har startet fire ganger i Norge i år, men vi husker alle den overbevisende seieren på Jarlsberg i april da hesten vant på 11.9 full vei.

Etter strålende prestasjoner i Olympiatravet, Elitloppet og Östersund ble det hele kronet med storløpsseier i Boden sist lørdag. Etter en veterinærundersøkelse denne uken valgte imidlertid kretsen rundt stortraveren å gi ham litt pusterom og stå over Forus Open. Dermed får vi etter alle solemerker se landets beste hest på Ulf Thoresen-søndagen 17. juli.

FORSVARER FJORÅRSSEIEREN?
Vi meldte først at det var sprintløpet Anders Jahre Pokalløp som var siktemålet, men det er ikke riktig. Kretsen rundt stortraveren sikter mot stayerløpet som Yarrah vant overlegent på 14.4 over 3160 meter i fjor. Løpet inngår i den nordiske V65-omgangen og har tillegg ved 250.000, 550.000 og 1.2 millioner.

Den foreløpige JGP-menyen finner du her.