En sjelden torsdag

Skrevet av Pål Jensen,  27.06.2011
Artikkelbilde
Arthur Bø-trente Osingen blir storfavoritt i begge V5-spillene på Jarlsberg torsdag. I Vidar Hops fravær skal Thor Borg kuske den ferske V75-vinneren (begge foto: hesteguiden.com)

Vi går inn i vår mest hektiske periode og i løpet av atten dager skal det arrangeres ni løpsdager - først ut er dobbel V5-omgang førstkommende torsdag.

To kjøringer både denne og neste uke står på programmet før Grand Prix-uka med sine fem dager til ende avslutter travsommeren her på Jarlsberg. Fredag er det V65 der kval til Aktaion GP hoppeavdeling står i sentrum, men allerede torsdag kveld er det flere spennende oppgjør å se frem til.

Klikk her for torsdagens komplette baneprogram

Løpsdagen innledes med et treårsløp for varmblodshester med under 5000 på konto. Her er det flere debutanter deriblant 5 Amoreena. Den Per Gottling-trente Juliano Star-datteren gjør sin første start og med høykapable Pinball Wizard (e Love You-Lamitech Astro) som storebror kan dette være en hest å følge.

UNGDOMMEN BEST?
V5A-spillet begynner kl. 18.35 med et lavgrunnlagsløp med kun åtte kaldblodshester på startstreken.
1 Krylling Frikk står alene på grunndistansen 2100 meter og vant her i sin tredje siste start. 6-åringen får dog trolig problemer med å holde unna for en kvartett yngre hester med 3-årige 7 Ulsrud Ulf i spissen. Mørtvedt Jerkeld-sønnen innledet med to strake, men har galoppert i alle sine fem starter. Må nok holde seg i rett gangart for å tukte en trio fireåringer med formtrener Jan Martin Bjerrings 3 Vinning Alfa i spissen. Moe Odin-datteren var overbevisende ved seiersløpet nest sist, mens det ble for tøft mot årgangseliten sist. 4 Tyri Knekten Jr. er også en plussvariant, mens lokale Finnskog Fokus også kan endel i feilfri utgave.

TROSSER SPORET?
I V5-2 blir ubeseirede 8 Marcan Photo favoritt, men et leit åttendespor bak bilen på sprint er ikke perfekte forutsetninger for den sterke Hamre-traveren som imponerte sist. Skulle den autodebuterende S.J.'s Photo-sønnen få problemer er det flere gode travere i mot med 1 On Your Marks, 2 Rex Santana7 Prada Vang og 10 Borderline i spissen.

SVAKT UNGDOMSLØP
Kun ti hester med 330 startpoeng som mest indikerer at det ikke er voldsom kvalitet på den tredje avdelingen som er et løp i Buskerud og Vestfold Travforbunds ungdomsserie. Litt synd da flere av landets mest lovende kusker stiller til start med Dag-Sveinung Dalen, Ole Johan Østre og Herman Tvedt i spissen. Gledelig er det at fire jenter er med i leken deriblant banens egne Siv Emilie Løvvold og Silje K. Eilertsen.

Hvordan det har gått i de syv første løpene i serien kan du se her.

VINNER TRAVLØP OGSÅ?
Den fjerde avdelingen i A-spillet er også B-spillets første avdeling og starter kl. 19.45.
Her skal tolv hopper sprinte om 16 tusen kroner i førstepremie, og favoritt til den sjekken blir trolig Hammersborg-traveren 4 Superatrix. Den kapable 5-åringen vant på 14.8 fra dødens tredje sist og står perfekt til sammen med gjestekusk Kai Johansen. Tapte riktignok for en meget god 9 Butterfly Star sist, men denne gang er sporene til Superatrixs fordel. Kristian Skullerud har kjempesuksess med sine montèhester, men denne gang lar han 5 Dream Turbo prøve foran vogn igjen.

5-åringen har vunnet fire av ni starter denne sesongen deriblant to her i Tønsberg sammen med Liv Pedersen.

Det skal bli spennende å se om hun yter sitt beste i travløp også, og at hun kan viste ihvertfall Turbo Sund-datteren ved stayerseieren på Jarlsberg sammen med Andre H. Stensen i mars fjor. Ny rekord etter lang pause og i en alder av 12 år satte 2 Kiwi Bowler som knepent slått i lunsjen 9. juni - kan hun ta karrierens andre seier i sin siste sesong?
1 Anna Sign har fått to løp i kroppen etter lang pause og den kjappe damen må strekes fra et flott spor.

TET OG SLUTT IGJEN?
I det sjette løpet som er V5A-finalen og B-veddemålets andre løp kommer dagens største favoritt ut.
5 Osingen har vunnet halvparten av livets 14 starter, og sist tok 5-åringen karrierens andre V75-triumf på enkleste vis. Den meget startraske Moe Odin-sønnen har en perfekt oppgave igjen, og skulle han overfly ditto raske 2 Ra Tina ligger det an til en ny pinne for Bø-traveren. Ra Tina  er dog ute på sprint igjen, og hoppa holder hysterisk form så muligens vil Gunnar Austevoll prøve å stikke kjepper i hjulene på storfavoritten. Det kan isåfall gjøre oppgaven lettere for 7 Argr G. som er en annen kapabel femåring med Moe Odin som opphav. Vant på glitrende 26.4/2100a på Biri nestsist, og slo da gode hester. Det ligger således an til et meget severdig oppgjør. 

TRAVRITT FOR Å BLI
Det er stadig oftere montèløp i V-spillene og her på Jarlsberg er det nærmest blitt en vane. Denne gang er det femten gode kaldblodshester fordelt over tre distanser som skal sprinte om 14.000 kroner.
Fra lengste tillegg blir lynraske 12 Juni Blixten mye betrodd sammen med Siv Emilie Løvvold - de klarte kun annenplass selvom de travet glitrende 24.0/1640v i samme type løp her på Jarlsberg 21. mai. Kanskje 1 Hjerteborken kan holde unna fra strek eller hva med montèdebutant 9 Valle Verner på 20-meteren. Lindbak-traveren unnagjorde prøveløpet på solide 27.4 full vei volte med 25 siste tusen, og ingen ringere enn Liv Pedersen sitter i salen.

FEILFRI VIRUS?
I V5B-4 er det kun ni kaldblodshester i grunnlag høyest 95.000 som møtes til dyst, og seiersviljen er ikke fremtredende hos de fleste av disse.
8 Valle Virus er dog et unntak, men Järvsöfaks-sønnen er nærmest håpløst usikker - står med 82 i galopp-prosent. Spesielt i startfasen er 7-åringen usikker, men skulle Marius Høitomt få ham feilfritt avgårde bør seierssjansen være god. Det er snakk om et løp for stallansatte og svært dyktige Dag-Sveinung Dalen har en adskillig stødigere hest å tøyle i 6 Per Even. Topland-traveren vant tre løp i 2009, og innsatsen sist tyder på at en ny pinne kan være nært forestående.

GODE HOPPER TUKER GUTTA?
I B-finalen blir 1 M. Baby hardt betrodd sammen med den overlegne landschampionen Eirik Høitomt. 7-års hoppa vant V75 i sin første start på norsk jord, mens det bli startgalopp og game over mot de beste hoppene sist. Usikkert hvor rask hun er i uttaket, men kusken finner som regel lukene om det skulle bli feil på startsiden. Lett å slå blir uansett ikke høykapable 5 Michelle De Champs som kjempet i hoppetoppen sammen med Jan Kristian Waaler. Fem år gammel er hun nå havnet i Bo Westergaard-regi, men stabil blir nok aldri Coktail Jet-datteren. Knallgod til seier sist han gjestet Tønsberg var 7 Danish Angel, men sporet er ikke det beste for Anderssen-traveren denne gang. Bedre til står 4 J.O. Sisu som kommer ut etter pause for Bjørn Steinseth og er en typisk outsider. 

Legg forøvrig merke til at det ikke er DD-spill selvom vi kjører dobbel V5 - det er Øvrevoll som har enerett på det spillet på torsdagskveldene.