Quiz (vinnerne er nå kåret)

Skrevet av Pål Jensen,  12.07.2011
Artikkelbilde
Knut Alm viser frem sin øyensten Alm Svarten foran statuen av Ulf i 1997 (begge foto: hesteguiden.com)

Løs denne quizen og bli med i kampen om to plasser i finalefeltet i hesteeier for en dag på onsdag.

I en annen sak på siden kan du lese om muligheten til å vinne et reisegavekort verdt 10.000 kroner. Det er tolv plasser som skal fylles og ti av dem blir trukket blant onsdagens publikum - du kan dog bli med ved å utøve litt travhistorie.

ULF OG SVARTEN
Som seg hør og bør dreier spørsmålet seg rundt verdens beste travkusk Ulf Thoresen samt kaldblodskongen Alm Svarten. Dette radarparet gjorde rent bord både her hjemme og i utlandet, og i 1987 forbedret Svarten sin egen verdensrekord i en herlig Elitkamp på Solvalla. Ulf Thoresen ga full gass allerede på startsiden, og sammen med sin gode venn dro de i stykker feltet. Etter passeringer på 21/500 og 22 første tusen bare økte de på farten og vant med halve oppløpet. Tiden ble 1.21.5 som også skulle bli stående som Alm Svartens rekord.

HVEM BLE NUMMER TO?


Det ble total norsk dominans da Pilmingutt besatte tredjeplassen på 25.0, mens den avbildede kåringshingsten ble annen på 24.4/1640a. Da skjønner vi at det var fryktelig langt frem til unikummet Alm Svarten, men hva het nå hesten som kom nest øverst på seierspallen den dagen?

QUIZVINNERNE BLE

Jørgen Hasle Johansen og Eskil Andersen. De blir kontaktet på mail og må være tilstede på banen i kveld for å få plass i "hesteier for en dag-løpet" - vi gratulerer!

Det var svært mange som svarte, men en god del sa i fra at de ikke hadde anledning til å være tilstede i kveld  - er du nyskjerrig på hva riktig svar var kan du gjenoppleve løpet på You Tube