Jubeldag for Romtveit

Skrevet av Pål Jensen,  24.01.2011
Artikkelbilde
Årets travtrener 2010 flankert av galopptrener Arnfinn Lund og Torill Hemmingby (foto: hesteguiden.com)

Lars O. Romtveit opplevde en av sine største dager på travbanen lørdag - og det fortsatte under Hestegallaen der han ble kåret til årets travtrener.

Skoppum-treneren har hatt enorm suksess de siste årene, men denne helgen vil nok ikke Lars glemme med det første.

Det begynte allerede i V75-1 der hans forvandlingsnummer Tranmælsgutt imponerte pånytt. Den lille krigeren tok sin syvende seier på knappe fire måneder - og den femte i V75 da 5-åringen travet flotte 26.4/2160v. Elding-sønnen har dermed tjent 415.500 kroner på ni starter hos Romtveit.

HELT KONGE
Fjorårets Kriterievinner Dotterud Teddy var favoritt i H.M. Kongens Pokalløp, og sammen med fast makker Tom Erik Solberg forserte de seg tidlig til tet. Stallkamerat Jærvsø Ole kom kjapt frem utvendig og da Wik Stjernen galopperte i kampens hete ble det dobbeltseier for Romtveit. Dotterud Teddy holdt nemlig knepent unna for en urtapper Jærvsø Ole - nok et forvandlingsnummet som rekordforbedret seg kraftig til 27.0/2100a.
Dermed har treneren plutselig to gode kort når han til høsten jakter sin tredje strake Derbypokal.

RAKETTSPURT
I Jacob Meyers Pokalløp skulle det bli mer moro for Lars som vant dette løpet med Tangen Scott i 2009. Bork Odin var ikke til sin fordel i årsdebuten, og ble sendt avgårde til over 14 ganger pengene. Superkusk Tom Erik Solberg avventet i tredje innvendig, men da åpningen kom på oppløpet spurtet 6-åringen enkelt ned ledende Voje Faks og Thor Borg. Bork Odin som vant både Kongepokalen og Derby i 2009 tjente 150.000 kroner etter å ha travet 25.5/2140v.
Dermed var to tradisjonsrike pokaler i boks, men dagen var altså ikke over. 
Under kveldens hestegalla ble først Dotterud Teddy kåret til årets kaldblodshest 2010 før Romtveit i kamp med Bo Westergaard og Øystein Tjomsland stakk av med årets trener-nominasjonen.
Suksessen vil ingen ende ta for "sauebonden" som under fjorårets tildeling hadde årets hest i nettopp Bork Odin. I år var det Muscles Wiking B.R. som stakk av med den tittelen i kamp med bl.a. Norheim Faksen - Romtveits doble Derbyvinner. 

FERIERENDE CHAMPION
Eirik Høitomt
var også blant de nominerte og det var nok bare ham selv som var overrasket over at han trakk det lengste strået som årets travkusk 2010. Ola Slåtsveen var stand-in for Jarlsbergtreneren som nyter en ukes ferie på varmere breddegrader.

Høitomt er dog tilbake til lørdagens V75 da banens championer vil få sine utmerkelser.