Invaderer Trondheim

Skrevet av Pål Jensen,  18.02.2011
Artikkelbilde
Storløpsvinneren Bullchip debuterer for Lars O. Romtveit i V75-finalen på Leangen lørdag (foto: hesteguiden.com)

Hele tolv Vestfold-trente hester drar på langtur når Leangen står som V75-arrangør i morgen.

Med de flotte premiene som lørdagshestene kjemper om er det lite å si på reiselysten til våre trenere. Frode Hamre (5), Tor Olaf Halle (3), Lars O. Romtveit (3) samt Hedda Assev jakter alle store førstepremier med sine håpefulle, og utifra rangeringen ligger det an til en innbringende ettermiddag.

Frode Hamre har hatt skikkelig flyt på seiershjulet i lang tid, og allerede i V75-innledningen blir hans 5 ACOLYTE HANOVER favoritt til førstepremien på 50.000 kroner. Den toppstammede 4-åringen kan trolig sikte inn føringen på et tidlig tidspunkt, og da skal seierssjansen være god.

V75-2 frister også med 50 tusenlapper, og her blir Romtveits 11 VORSET MARTIN klar favoritt. Elding-sønnen til trønderen Nils Munkhaugen har utviklet seg flott hos Romtveit, og fra et perfekt springspor på 20-meteren ligger det an til en flott reise. Offensive Tom Erik Solberg kan muligens kjøre rett frem mot teten allerede etter start, og mot klart enklere motstand enn 5-åringen har møtt på slutten må Vorset Martin ha en solid vinnermulighet.

DOBBELTSEIER?
Om det ikke har blitt suksess i de to første løpene er sjansene til lokal seier i den tredje avdelingen enda større. Her stiller vi nemlig med to knallgode travere i Egil Alnæs æresløp. Den herlige lille krigeren 10 TRANMÆLSGUTT har tjent nesten 450.000 kroner siden kusk Eirik Høitomt sendte hesten i trening til Lars O. Romtveit. Elding-sønnen ligger an til å bli kjempefavoritt igjen, men mån tro om ikke 15 TONAR har en vel så god sjanse?
Tonar og Lars Anvar Kolle
Hedda Assevs herlige 8-åring har imponert voldsomt i en lengre periode, og endelig har treneren funnet et fint V75-løp til lillebroren til Moe Brage. Mens Tranmælsgutt har frekventert lørdagsløpene jevnlig har faktisk ikke Tonar vært med i V75 siden han ga seg fra tet i Bergen i april i fjor. Vi tipper Lars Anvar Kolle setter fart direkte fra sitt springspor på tillegg og da bør Moe Odin-sønnen få en fin reise, og ha alle muligheter til å avgjøre over landets lengste oppløp. Tonar står perfekt inne i grunnlaget, og må være brennhet i kampen om hele 100.000 kroner - foreløpig bare streket på 22 prosent som et tredjevalg.

I V75-4 er Tor Olaf Halles 4 HONEST HARRY tilmålt små vinnersjanser som et syvendevalg, men 4-åringen står fint til både spor- og pengemessig. I konkurranse med kun norskfødte bør ærlige harry kjempe på den øvre delen av premielisten.

I den femte avdelingen har vi ingen hester med, mens vi stiller med to hester i kamp om 75.000 i V75-6.
Her blir Bo Westergaards Keanu Hanover blant omgangens største favoritter. 2 ARGWINTINA taklet ikke den løse banen på Sørlandet sist, og Hamre-traveren står fordelaktig til i dette sprintløpet. Windsongs Legacy-sønnen blir dermed hovedutfordrer, mens Halles 11 CADABRA TOOMA ikke har vært like heldig i sporlottoen. Kadabra-vallaken er likevel rangert som et foreløpig femtevalg sammen med Eirik Høitomt.

FEM UTFORDRERE
I V75-finalen skal igjen Vestfold-trenerne prøve å tukte dansken som blir favoritt med sin niårige hoppe Deux. Med de fem neste på rangeringen stiller vi da også meget sterkt i Sigbjørn Rishaugs minneløp som frister med 100 tusenlapper til vinneren. Fra Frode Hamres kvalitetsstall kommer det hele tre representanter, og han velger selv å kjøre andrevalget 1 SUPER CHALLENGE. Jomar Blekkan sitter opp bak springsporets 7 ARGUS HANOVER, mens Geir Vegard Gundersen igjen får sjansen bak 8 HIGHFIVE KEMP.

På tillegg skal Eirik Høitomt kjøre Halle-traveren 10 YANKEE RAPIDA som skuffet kapitalt forrige lørdag, mens det blir fryktelig interessant å se årsdebuten til 5-årige 15 BULLCHIP. Angus Hall-sønnen som i regi unghestspesialist Jan Kristian Waaler vant både Kriteriet i 2009 og fjorårets utgave av Aktaion Grand Prix gjør nemlig sin første start for trollmann Lars O. Romtveit. Sammen med Tom Erik Solberg blir det spennende å se om nesten-millionæren som bare har travet tolv løp i karrieren kan utvikle seg til å bli en elitetraver.

Med et arsenal av topphester kan det altså bli en pangdag for våre trenere, kusker og oppassere, men et tankekors er det at ingen av hestene er eid i vårt fylke. 

Det er fortsatt en gedigen jokerpott å spille om, og en alenevinner kan vente seg 38 millioner - du kan laste ned Leangen-programmet her