Bo-dominans igjen?

Skrevet av Pål Jensen,  14.12.2011
Artikkelbilde
Tar Ruth Reerstrup en ny Jarlsberg-triumf for Bo Westergård i V65-3 fredag? (foto: hesteguiden.com)

Bo Westergård bokførte tre seire da han var på besøk for fjorten dager siden - det ligger an til mer danskejubel denne fredagen.

Åtte løp med V65 og Dagens Dobbel står på menyen førstkommende fredag der V65-spillet først sparkes igang i det tredje løpet klokken 19:35 - klikk for program og tips.

VEL FORBEREDT?
V65-innledningen er snakk om et sprintløp for hopper med under 175.000 på kontoen, og Bo var ikke snauere enn at han vant med tre damer på Sandefjordsdagen 2. desember. Westergårds kort heter 9 Photo Fantasy og kommer ut etter tre måneders pause. Den norskfødte S.J.'s Photo-datteren vant 2 av 4 i fjor, men har kun vært på seremoniplass èn gang på ni starter denne sesongen. Bo pleier å ha hestene seiersklare etter opphold, og mot overkommelig motstand kan femåringen runde til seier. Var meget god toer fra dødens på 15.4 kun slått av Rite Sakra sist hun startet på Jarlsberg i sommer. 

FRUEN RIR FOR GULL
I den andre avdelingen stiller ni gode montèhester opp bak bilen, og storfavoritt blir danskens samboer Malin Berås med sin egen 6 Limerick. Sørlandsjenta har hatt en kanonsesong i salen og står med fantastiske 25 travrittseire på kun 63 starter - det gir 40 i seiersprosent. Limerick har vært knallgod under sal denne sesongen. Etter kun å ha vunnet 1 av 9 i fjor har seksåringen tatt hele åtte seire på fjorten starter i år - rekorden 12.7 satte ekvipasjen da de vant under Grand Prix-travet. Trolig leder Malin hele veien igjen, og med kun èn seier bak montèdronning Liv Pedersen i kampen om landschampionatet er nok ungjenta ekstra tent. En særs spennede debut gjør imidlertid den ferske V75-vinneren Espresso, og Brenden-traveren som har vunnet 14 av 33 starter blir hyperfarlig om han er like god under sal.

RUTH IGJEN?
Westergård viste frem en meget fin 3-åring i 6 Ruth Reerstrup her på Jarlsberg for 14 dager siden. Det er klart tøffere hester å slå i V65-3, men den danskfødte Carmody Lobell-datteren så ut til å ha adskillig mer å gå på.

BORG LURER UNNA?
I V65-4 har 4 Showmethecigar og Thor Borg en finfin oppgave i jakten på 16 tusenlapper. Anderssen-traveren har allerede vunnet seks løp denne sesongen, og står svært forlokkende til denne gang. Ingen kan trylle bort en halvrunde slik Borg'ern så ofte gjør og da kan det bli nok en pinne på Cigar Bar-vallaken.
Showmethecigar og Thor Borg
Thor Borg vant to løp med femåringen her på Jarlsberg tidlig på året (foto: hesteguiden.com).

VINNER DIREKTE?
I den femte avdelingen som også er starten på DD-spillet kommer Bo ut med nok en pausehest i 1 Dominik De Champs. Den norskfødte fireåringen etter Goetmals Wood og den råsterke topphoppa Nina Hornline (12.7 og 1.1 million) har riktignok bare vunnet ett løp på ti starter, men har nok mer inne enn han har fått vist. Eller skal det bli årets andre for Connie Engebråthens fine treåring Do It som  står perfekt inne i dette stayerløpet.

FLOTT FINALE
I V65-6 skal flere gode kaldblodshester med maks 305.000 på kontoen sette hverandre i stevne, og favoritt tross tolvtespor bak bilen blir nok Slåttodin. Moe Odin-sønnen er en skikkelig seiersmaskin med 11 seire på 27 starter. Denne sesongen har det blitt hele seks triumfer på bare ti starter og 176.000 på konto. Kommer dog ikke til dekket bord, og den startkjappe seksåringen har jo også tatt de aller fleste seirene fra føringen. 

QUIZ OG TIPS
For femte gang blir det fredagsquiz hos oss der tre nye andeler i Stall Jarlsbergs Folkehest Super Einar skal deles ut. Quizen publiseres klokken ti og dere kan gruble helt til 17:00.

Ferske V65-tips publiseres i 15-tiden på løpsdagen!