Høitomt til 200

Skrevet av Pål Jensen,  12.08.2011
Artikkelbilde
Eirik Høitomt holdt nyervervelsen Tyri Best i trav og ledet V65-finalen hele veien (foto: hesteguiden.com)

Da Eirik Høitomt sendte sin nye stallhest Tyri Best først over målstreken på Drammen i kveld var det mesterkuskens seier nummer to hundre i år.

Jarlsbergtreneren har som kjent vunnet landschampionatet de siste seks årene, men denne sesongen er han mer overlegen enn noensinne. Mens han vant 204 løp da han bokførte sitt første championat i 2005 var seiersantallet økt til hele 281 i fjor. Den rekorden vil om intet uforutsett skjer bli kraftig slått i år - dersom 42-åringen har den samme seiersapetitten ut sesongen vil han bli den første siden Ulf Thoresen som bryter 300-grensen.

Kuskegeniet Thoresen vant i følge Balder 314 løp i 1989, mens Eirik som i snitt vinner 6.25 løp i uka vil havne på ca 325 seire om den trenden fortsetter.

JARLSBERG ALL OVER
Høitomt har hittil i 2011 kjørt inn nærmere 10 millioner kroner og vunnet flere løp enn de to neste på statistikken tilsammen - og de to tilhører også Jarlsberg Travbane. Med 104 seire er Lars Anvar Kolle nummer to, mens vår nye trener Tom Erik Solberg innehar tredjeplassen med sine 93 triumfer.

Denne trioen har allerede kjørt inn over 22 millioner kroner til sine hesteeiere denne sesongen. I tillegg har vi Frode Hamre på en syvendeplass med 76 seire, mens også Vidar Hop og Thor Borg er inne blant de tolv beste på landsstatistikken med hhv 65 og 54 førsteplasser.

Seks av de tolv mestvinnende kuskene i landet har altså sin tilhørighet til vår bane!