Glad førjulsbanker

Skrevet av Pål Jensen,  17.12.2010
Artikkelbilde
Med favnen full av gaver var det bare velstand etter V75-seieren i Skien sist (foto: hesteguiden.com)

Torpa Glad har vært en drøm for Morten Louis Johnsen, og på søndag er det trolig mer godsaker i vente på hjemmebane.

Jarlsberg byr på dobbel V5 og mange spillere vil nok benytte seg av Spikeld-sønnen som singelstrek i både A og B-spillet. 6-åringen har nemlig imponert stort i ny regi, og spesielt andre halvdel av sesongen har vært fantastisk med hele seks seire.

Nå hadde lillebroren til Torpa Carl vist flott kapasitet også tidligere i karrieren med 10 seire på 30 starter, men hesten slet fælt med travet i 2009-sesongen. Dermed fikk Morten kjøpt hesten som har gjort seg helt om i hans trening. Sandefjordskaren som bosatte seg i Hvittingfoss for seks år siden har drevet med akupunkturbehandling i en årrekke, og det har gitt meget gode resultater. Når Torpa Glad kom var han nesten utstyrlig, men etter kun noen behandlinger og endring av fòr var hesten som forvandlet. Den tidligere slowstarteren fremstår nå meget startrask og som en bil å kjøre - det har bl.a. gitt to overlegne seire i V75 og over 350.000 innkjørt.

GLIPPTAK
Selvom seieren sist på Klosterskogen ble av det overlegne slaget slet Torpa Glad fryktelig med travet i den ene svingen.

- Jeg tror hesten fikk for dårlig feste i deler av banen kan Morten fortelle oss. Hesten var da også meget øm i muskulaturen spesielt høyre bak etter løpet, og det tyder på at hesten slet med å få skikkelig feste til sin veldige bakbeinsaksjon. Vi får se an baneforholdene på søndag, og eventuelt sette på lengre pigger bak denne gang.

-Jeg synes motstanden ser overkommelig ut og tror på en meget god vinnersjanse, sier Morten.

Les sportssjef Tore Sten-Hansens V5-tips her og last ned løpsprogram her.

V75 FOR ALLE PENGA
Morten kan fortelle at et V75-løp i Skien 3. januar er neste oppgave for Torpa Glad. Da står han på 20 meter tillegg, men han mener hesten er vel så god bakfra. Samme dag skal også Stensvik Faksa ut, en annen kapabel traver som Johnsen har fått dreis på. Järvsöfaks-hoppa vant helenkelt nest sist, men sist var hun halssyk og er satt på antibiotikakur. - Jeg tror hun vil hevde seg meget godt i hoppeløpene på lørdagene fremover, forteller Morten.
Dersom Louis har fått skikk på kapable Spang Loma kan kanskje Kolle sitt bak en ny V75-vinner onsdag

Men allerede på onsdag skal en annen nykommer ut å kjempe om store penger i den ekstra V75-omgangen på Bjerke. Spang Loma er en yngre søster av Spang Best som Morten tror det kan bli mye moro med fremover. - Hun har trent meget oppløftende, og fungerer veldig fint etter behandling. Jeg tror hun flyr 30 full vei allerede, og siden hoppene har 20 meter godtgjørelse ser det ut som et fin oppgave første gang ut. 

EN VARM OGSÅ
Den siste hesten Morten og kona Irene har hjemme på gården er svært kapable Tycoon November. Den snart 6 år gamle S.J.'s Photo-vallaken har bare startet tre ganger, og er en hest treneren har god tro på. Skulle startet i Drammen 23. november, men var knehalt og ble strøket.

- Også Tycoon regner jeg må å starte med ganske snart og med bare 19.000 på konto tror jeg også den har mye å hente om helsen holder, avslutter Johnsen.